Sfaturi utile

Gătiți orezul cu acest ulei pentru a reduce caloriile și a arde grăsimile

 

 

Gătiți orezul cu acest ulei pentru a reduce caloriile și a arde grăsimile

 

Aproape toată lumea iubește orezul. Indiferent dacă îl amestecați cu legume pentru a crea un orez prăjit, îl mâncați în rulouri de sushi sau îl asezonați ca garnitură, orezul ajunge adesea să facă parte din mesele și rețetele noastre.

Nu este un secret pentru nimeni că americanii mănâncă prea mult. Prea mult sodiu, prea multe grăsimi saturate și prea multe calorii. Mâncarea excesivă a făcut ca obezitatea să devină o epidemie în Statele Unite. Pentru mulți oameni, orezul este o parte obișnuită a alimentației lor. Dar o singură cană de orez fiert conține 240 de calorii. Alimentele bogate în amidon pot crește, de asemenea, riscul unei persoane de a dezvolta diabet. Caloriile din amidon se transformă în zahăr, apoi se transformă mai târziu în grăsime.

Absorbția amidonului în organism

Majoritatea amidonului, inclusiv orezul, este ușor de digerat. Se transformă rapid în glucoză (zahăr) în sânge. Majoritatea amidonului este stocat în ficat și mușchi sub formă de glicogen, în timp ce excesul de glucoză este stocat sub formă de grăsime. Acest lucru devine un contributor major la obezitate și a altor probleme de sănătate.

Într-un efort de a ajuta la prevenirea problemelor de sănătate datorate amidonului din orez, un grup de cercetători de la Colegiul de Științe Chimice din Sri Lanka a venit cu o idee despre cum să reducă caloriile atunci când mănânci orez. Ei au descoperit o modalitate de a face corpul să reziste la absorbția amidonului sau zahărului de la intrarea în sânge.

Studiul

La National Meeting & Exposition a American Chemical Society, un student la chimie din Sri Lanka a demonstrat o metodă de gătire a orezului care reduce conținutul de calorii al orezului. Sudhair James și echipa sa au adăugat 1 linguriță de ulei de cocos într-o oală cu apă clocotită, apoi au adăugat 1/2 cană de orez uscat. L-au fiert timp de 40 de minute. Odată ce orezul a fost fiert, l-au lăsat la frigider timp de 12 ore înainte de servire.

Experimentul a arătat că această tehnică a redus cantitatea de calorii disponibile cu 10-12% la sută. Folosind această metodă, cercetătorii au reușit să crească conținutul de amidon rezistent al orezului alb. Amidonurile rezistente trec prin intestinul subțire nedigerate și devin hrană pentru microbii sănătoși din intestinul gros. Acest lucru ajută, de asemenea, la reducerea riscului de exces de glucoză în sânge, susținând în același timp sănătatea celulelor colonului și acționând ca un agent natural de ardere a grăsimilor.

Adăugarea uleiului de cocos la orezul dvs

Deci, cum funcționează de fapt această metodă? Când uleiul de cocos intră în granulele de amidon în timpul procesului de gătire, face zahărul rezistent la enzimele digestive. Acest lucru previne descompunerea și digerarea zahărului. Răcirea orezului timp de 12 ore leagă amidonul de moleculele din exteriorul orezului. Acest lucru transformă zahărul de orez într-un amidon rezistent. Reîncălzirea orezului pentru a-l servi nu va afecta nivelul de RS.

Iată cum să faci:

Adăugați 1 linguriță de ulei de cocos în apă clocotită.
Odată ce uleiul s-a dizolvat, adăugați 1/2 cană de orez.
Se fierbe timp de 40 de minute sau până când orezul este complet fiert. De asemenea, puteți fierbe orezul timp de 20-25 de minute.
Dați orezul la frigider timp de 12 ore înainte de a-l consuma. Dacă vă confruntați cu problemele de zahăr din sânge sau de greutate, această strategie vă poate ajuta!