Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Fursecuri stelute de Craciun, cu gem si nuca

 

 

Fursecuri stelute de Craciun, cu gem si nuca

 

 

Biscuiții aceștia în formă de sandvici de steluțe sunt perfecți pentru o gustare dulce de Crăciun. Puteți face alte modele, atât timp cât aveți două forme asemănătoare de dimensiuni diferite.

 

Ingrediente:

  • 225 g unt la temperatura camerei
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță aromă vanilie
  • 260 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • pentru umplutură: 2 linguri gem, 1 linguriță cacao, 1 lingură nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Untul se bate cu mixerul până devine pufos. Se adaugă zahărul pudră și cel vanilat și se mai bate timp de 2 minute. Adăugați apoi făina amestecată cu sarea și amestecați doar până făina s-a încorporat de tot.

Formați un disc din cocă și înveliți-l în folie de plastic. Coca se pune la frigider pentru cel puțin 1 oră.

Scoateți apoi aluatul și încălziți cuptorul la 180 C. Coca se întinde într-o foaie de 4-5 mm și cu ajutorul formelor tăiați steluțele. Pentru jumătate din biscuiți, cu o forma mai mică, se decupează o steluță în mijlocul formei mari.

Acestea se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 10 minute, până s-au rumenit ușor pe margini.

Puneți puțin din amestecul de gem, cacao și nuci pe steluțe și apoi presați deasupra o steluță decupată. Puteți să presărați steluțele cu puțin zahăr pudră.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Aventurile noastre