Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Friptura de curcan, sfaturi utile

 

 

 

 

Pentru cei care aleg să pună pe masa de Crăciun o friptură suculentă de curcan, experţii culinari îi îndeamnă să lase curcanul după ce a fost scos din cuptor cel puţin 30 de minute ca să stabilizeze toate sucurile.

O altă opţiune ar fi să se acopere cu o folie de aluminiu, astfel încât căldura să circule în jurul fripturii, iar aromele să se îmbine şi mai mult!

Pentru a nu risca să se sfărâme carnea de curcan bine rumenită, mai întâi, se dezleagă picioarele, se fixează curcanul cu o furculiță mare și se taie pielea dintre o pulpă și trunchi, apoi se depărtează cu delicatețe pulpa, se apasă ca să se aducă la suprafață încheietura șoldului.

Apoi se taie prin încheietură ca să se îndepărteze cu totul piciorul de trunchi. La fel se procedează cu partea cealaltă.

Se taie picioarele în jumătate (se separă ciocănelele de pulpele superioare), precum şi carnea de pe os ținându-se de încheietura fiecărui ciocănel și făcându-se mișcări de sus în jus cu cuțitul, de-a lungul osului, de jur-împrejur.

Se rotește o aripă pe lângă trunchi ca să se descopere încheietura, apoi se taie prin aceasta, cât mai aproape de piept posibil. Asemănător se face cu partea cealaltă.

Pentru piept, se fixează pe lateral cu dosul furculiței pentru tăiat carnea și, începând de la gât, se taie felii pe diagonală.

Şi, gata, friptura de curcan este numai bună de servit!

 

Pofta buna ! 

 

Sursa: www.eatermagazine.ro