Credinta

Folosește tămâie ca să aduci pace, bunastare și înțelegere în familie!

 

 

 

 

„Tămâie… să nu vă faceți pentru voi: sfințenie să vă fie ea pentru Domnul”.

Chiar dacă nimeni nu știe cu exactitate de când datează tămâia, despre această minunată jertfă adusă lui Dumnezeu se vorbește în Vechiul Testament.

Folosită de toate religiile lumii, tămâia creează o atmosferă de sfințenie ca o prețioasă ofrandă a rugăciunii. Pe lângă acest rol, tămâia aduce echilibrul în familie și este folosită și ca excepțional remediu natural în vindecarea multor boli.

Mireasma are calități tonice

Tămâia frumos mirositoare este de asemenea amintită și în Noul Testament, fiind considerată un element de slăvire al Dinivității.

Mai mult, în Apocalipsa Sfântului Ioan Evanghelistul avem imaginea unei Liturghii Cerești, în care tămâia se menționează ca un element esențial ce însoțește rugăciunile Sfinților către Dumnezeu: „și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelnița de aur și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților pe altarul de aur dinaintea tronului și fumul tămâiei s-a suit din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu împreună cu rugăciunile Sfinților”.

Fie că e arsă în cădelniță sau vase speciale, mireasma tămâiei are rolul de a îndepărta duhurile rele dar și puternice calități tonice și stimulante.

Uleiul reduce anxietatea

În ceea ce privește uleiul de tămâie, acesta conține oxidanți care ajută la vindecarea cancerului ovarian, cerebral, mamar, de colon, gastric, de prostată și de pancreas.

De asemenea, uleiul de tămăie întărește sistemul imunitar și induce un sentiment de relaxare mentală, calmând în mod natural și înlăturând furia și stresul.

Pentru a calma durerile de artrită, amestecați ulei de tămâie cu ulei de măsline și masați zonele cu probleme de două ori pe zi.

Tămâia este cu totul excepțională pentru a elimina pietrele la rinichi. În acest caz se face un tratament de 23 de zile, după cum urmează: în prima zi, se administrează un bob de tămâie învelit în miez de pâine, care se înghite cu o linguriță cu ulei de măsline. A doua zi se iau două boabe, și tot așa, până la 12 bobițe, cantitatea de ulei rămânând aceeasi. Începând cu a 13-a zi, numărul bobițelor scade.

 

Sursa: Secretele