Sfaturi utile

Fiecare rid de pe fața ta indică o problemă de sănătate – Iată cum să le recunoști

 

 

Fiecare rid de pe fața ta indică o problemă de sănătate – Iată cum să le recunoști

 

Oricât de mult nu ne plac ridurile, ele sunt o parte naturală a îmbătrânirii. Ele sunt un semn că îmbătrânim încet, dar inevitabil. Dar pe lângă faptul că arată vârsta, fiecare ridă are propriul ei sens special și dezvăluie multe detalii fascinante despre corpul și sănătatea noastră.

Am aflat câteva informații destul de utile despre modul în care ridurile de pe fața noastră sunt indicatori ai sănătății. Enumerăm, pentru fiecare ridă, semnificația și disconfortul corpului tău căruia îi corespunde.

Fiecare rid de pe fata ta trimite un mesaj despre sănătatea ta

 

1. Linii orizontale pe frunte

Liniile orizontale care apar pe frunte se numesc „linii de îngrijorare”, pe bună dreptate. A avea aceste linii pe frunte este în primul rând un indicator al unei mari stresuri în fiecare zi, iar dacă sunt deosebit de pronunțate, înseamnă că trebuie să încetinești și să te relaxezi mai des.

În plus, aceste linii pot indica, de asemenea, prea mult zahăr și apă insuficientă. Așadar, dacă aveți aceste linii, ar trebui să vă îmbunătățiți calitatea dietei și să urmați un hobby pe care îl găsiți relaxant.

2. Ridurile sprâncenelor stângi

Liniile sprâncenei stângi de pe față au o corelație directă cu splina. Dacă observi că liniile din apropierea sprâncenei stângi devin din ce în ce mai proeminente în scurt timp. ar putea fi un semn că splina nu funcționează corespunzător și ar putea fi deteriorată. În această situație, nu ezitați să consultați un medic.

De asemenea, splina este stimulată și întărită cu unele alimente dulci, dar aveți grijă la cantitatea de zahăr pe care o consumați, deoarece poate fi dăunătoare splinei. Consumul de fructe uscate este o modalitate excelentă de a întări acest organ.

3. Ridurile sprâncenelor drepte

Ridurile din apropierea sprâncenei drepte sunt un indicator al nivelului de toxicitate din corpul tău. Ficatul este strâns legat de piele, în special de liniile care apar în apropierea sprâncenei drepte. Deci, dacă acele linii verticale par mai vizibile decât de obicei, ar putea fi un semn de dezechilibru hepatic.

Pentru a remedia acest lucru, treceți la o dietă organică care include fructe și legume cu frunze verzi și consumați o cantitate sănătoasă de proteine. În același timp, încercați să reduceți aportul de cafea, alimente picante și sare.

4. Linie pe puntea nasului

A avea o linie peste podul nasului poate însemna că aveți alergii, dar poate indica și îngrijorare excesivă și stres. În plus, liniile de pe puntea nasului sunt, de asemenea, legate de viața ta amoroasă, în special de libidoul tău.

A avea linii mai pronunțate pe puntea nasului poate indica faptul că este posibil să aveți apetit sexual mai scăzut decât de obicei. Condimentarea vieții tale amoroase poate ajuta la reducerea liniilor de pe podul nasului.

5. Picioare de cioara

Picioarele de corb se referă la liniile care iradiază din părțile laterale ale ochilor tăi. Dacă ai picioare de ghibie proeminente, poate însemna că zâmbești adesea folosind toți mușchii feței, așa că mișcă-ți fața pentru a crea aceste linii. Dar poate însemna și că ai probleme cu vederea și că deseori strângi ochii pentru a încerca să vezi mai bine.

În plus, picioarele ciobiei sunt conectate la organe precum ficatul, rinichii și stomacul. Dacă observi că aceste linii de pe părțile laterale ale ochilor tăi devin din ce în ce mai vizibile, poate însemna că trebuie să ai mai multă grijă de dieta ta.

6. Cearcane sau pungi

Umbrele de sub ochi sau pungi, așa cum le numesc mulți, sunt un fenomen natural care apare atunci când nu dormim suficient. Se numesc pungi pentru că fac ochii să cadă și arată ca și cum am avea pungi reale sub ochi. Dar cercurile ochilor sunt și un indicator al altor afecțiuni de sănătate.

A avea pungi sub ochi în mod regulat, chiar și atunci când dormi mult, poate indica rinichi mai slabi și circulație proastă. În această situație, încercați exerciții precum yoga sau jogging ușor pentru a vă îmbunătăți circulația.

7. Decolorare pe obraji

Zonele sensibile de pe obraji indică unele probleme de sănătate, cum ar fi problemele pulmonare. Dacă observi unele decolorări pe obraji, s-ar putea să ai probleme cu plămânii și dacă ai dificultăți de respirație, ar trebui să mergi imediat la medic.

Obrazul moale și flasc este, de asemenea, legat de probleme digestive. În acest caz, vă sfătuim să vă îmbunătățiți dieta. Un alt exercițiu sănătos care îmbunătățește digestia și sănătatea plămânilor este jogging-ul, care este foarte recomandat.

8. Nas cu vârf roșu

Deși ai un nas cu vârful roșu este obișnuit în timpul iernii, dacă observi că nasul tău devine roșcat în alte circumstanțe normale, ar putea avea ceva de-a face cu circulația sau inima ta. Nasul este conectat la inimă și poate indica anumite probleme cu tensiunea arterială.

Nu vă recomandăm să abordați această situație cu remedii la domiciliu, așa că dacă observați în continuare un dezechilibru al tensiunii arteriale, cel mai bun lucru de făcut este să vă adresați medicului dumneavoastră. Dacă nu este nimic grav, un nas roșu poate însemna că ar trebui să reduceți consumul de cafea și alimente picante. În plus, alimentele bogate în acizi grași, cum ar fi avocado, sunt o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți sănătatea și de a regla tensiunea arterială.

9. Linii bucale

Liniile care apar pe partea laterală a gurii sunt conectate la colon. Dacă observați că aceste linii devin mai evidente într-o perioadă scurtă de timp, este posibil ca corpul dumneavoastră să vă semnaleze că colonul nu este atât de sănătos pe cât ar trebui să fie.

Din fericire, colonul este o parte a corpului care este ușor de revitalizat și de revenit în formă maximă. Să bei multe lichide, să mănânci alimente bogate în vitamina D și să faci sport în mod regulat sunt unele dintre cele mai bune modalități de a menține un colon sănătos.

10. Rânduri de râs

Dacă ești genul de persoană care râde în mod constant, iar atunci când faci, este cu toată fața, atunci sunt șanse să ai deja riduri vizibile pe față. Mișcările repetitive cauzate de râs creează brazde în piele și sunt susceptibile să se dezvolte în riduri adânci în timp. Într-adevăr, nu are mare lucru de făcut cu aceste replici de râs, pentru că sunt doar un indicator al adevăratului tău sine.

Dacă observi că ridurile încep să se răspândească și să devină mai adânci într-o perioadă scurtă de timp, ar putea fi un semn că pancreasul tău slăbește. Adăugarea de alimente sănătoase în dieta ta, cum ar fi afinele, strugurii și usturoiul, te poate ajuta să menții un pancreas sănătos.

11. Linii pe buza superioară

Dezvoltarea liniilor verticale profunde pe buza superioară este o întâmplare comună în rândul fumătorilor. În timp ce buzele devin mai puțin umflate odată cu vârsta, principala cauză a liniilor verticale ale buzelor este fumatul și expunerea excesivă la soare. Mișcările repetitive precum bea printr-un pai contribuie, de asemenea, la apariția acestor linii.

Cu toate acestea, liniile buzelor sunt, de asemenea, asociate cu splina și pot indica o splina nesănătoasă. Îmbunătățirea dietei cu o varietate de legume, inclusiv morcovi și napi, poate fi benefică pentru sănătatea splinei.

12. Pete care apar pe buze

Petele de pe buze care apar ca umflături albe pot indica o circulație deficitară. Deși nu reprezintă o amenințare majoră pentru sănătate, aceste pete pot semnala și probleme de colon. Pentru a vă îmbunătăți circulația, ar trebui să decideți să vă implicați în activități fizice ușoare, dar frecvente, cum ar fi jogging sau yoga.

Pentru a menține sănătatea colonului, încercați să adăugați alimente bogate în fibre în dieta dumneavoastră. Și dacă aveți simptome mai grave care includ durere sau sângerare, nu ezitați să consultați un medic.

13. Linii de gât

Liniile gâtului sunt un fenomen natural și devin mai accentuate odată cu vârsta. Acestea pot fi rezultatul excesului de greutate și pot semnala, de asemenea, probleme de sănătate ale glandei tiroide. Liniile gâtului sunt conectate la glanda tiroidă și pot indica faptul că ceva nu este în regulă.

Sănătatea glandei tiroide poate fi îmbunătățită prin administrarea de pastile de zinc și reducerea aportului de gluten în dietă. Cu toate acestea, dacă starea glandei tiroide pare să se înrăutățească în timp, cel mai bine este să consultați un medic.

14. Riduri sub buza inferioară

Ridurile create chiar sub buză și chiar deasupra bărbiei indică faptul că este posibil să acumulați energie negativă. Reținerea energiei negative este dăunătoare pentru sănătatea ta în general, iar acest lucru se poate reflecta sub buza inferioară.

Dacă observați că această ridă de sub buza inferioară devine mai proeminentă, încercați să vă relaxați și să renunțați la orice sentimente negative pe care le puteți experimenta.

15. Vene proeminente pe tâmple

Venele proeminente de pe tâmple care se extind în jurul părților laterale ale frunții sunt un indicator al tensiunii arteriale crescute. Acest lucru poate însemna că îndurați mult stres. Din fericire, îți poți scădea cu ușurință tensiunea arterială practicând yoga sau mergând la o plimbare.

De asemenea, consumul de banane este o modalitate naturală de a reduce tensiunea arterială, deoarece implică reducerea aportului de sare. În plus, ar trebui să faceți exerciții mai regulate pentru a menține tensiunea arterială mai stabilă. Cu toate acestea, dacă aceste vene persistă, trebuie consultat un medic.

 

Sursa