Stiri

Festivalul cărnii de câine declarat ilegal în China

 

 

 

 

Devenit unul dintre subiectele aprinse de dezbatere din presa chineză, consumul de carne de câine, o tradiţie la nivel de festival în provincia sudică Guangxi Zhuang, este contestat atât în China cât şi în străinătate. Contestatarii au obţinut o primă „victorie”, după ce experţi judiciari şi specialişti în animale au declarat ilegal festivalul cărnii de câine, eveniment programat pe 21 iunie, la Yulin.

Potrivit cotidianului China Daily, mai mult de 40 de specialişti, inclusiv profesori de drept, avocaţi şi activişti pentru drepturile animalelor, au semnat un acord care prevede închiderea festivalului, arătând că o astfel de „tradiţie” afectează imaginea Chinei în străinătate, motiv pentru care trebuie să fie interzisă.

Ce faci însă câtă vreme festivalul anual este unul cu adânci rădăcini, ziua Solstiţiului de Vară fiind de neimaginat fără carnea de câine la hotpot, litchi şi lichior?

Festivalul cărnii de câine este învăluit în controverse, în urma campaniei în forţă derulate pe Internet, de la începutul acestei luni, o serie de oficiali, avocaţi şi asociaţii pentru apărarea drepturilor animalelor demarând investigaţii.

Avocat la o companie privată, Li Weimin a constatat că cea mai mare parte a cărnii de câine are ca sursă piaţa neagră. „Mi s-a spus că în oraş există patru zone importante de producţie a cărnii de câine. Le-am vizitat şi am găsit că nu au licenţe de afaceri sau certificate”.

Decizia de a mânca produse şi carne de câine ţine de fiecare individ, dar reglementări care să vizeze creşterea câinilor pentru carne nu există în legislaţia chineză.

 

Imagini pentru Festivalul cărnii de câine declarat ilegal în China

Imagini pentru do asians eat dog

 

Sursa :   Radio China Internaţional