
Ingrediente:
blat
- 8 ouă,
- 16 linguri de zahăr,
- 8 linguri de apă,
- 16 linguri de făină,
- 1 plic de praf de copt.
sirop și umplutură
- 6 dl de apă,
- 40 kg de zahăr,
- 2 linguri de pudră de cacao,
- 1 – 1,5 dl rom sau aromă de rom după gust,
- 6 – 8 linguri de dulceață de caise,
- 1 – 2 linguri de esență cu aromă de zmeură roșie.
glazură
- 40 kg zahăr pudră,
- 6-7 linguri de apă fierbinte,
- 2 linguri de margarină topită,
- câteva picături de esență de zmeură roșie,
- puțin rom sau aromă de rom.
Mod de preparare:
Pandișpanul:
Faceți doi pandișpanuri cu 4 ouă, ca de obicei.
Separat, coaceți un pandișpan cu 8 ouă în același mod, apoi, când s-a răcit, rupeți-l în bucăți mici.
Dimensiunea tăvii de copt: 32×36 cm.
Siropul și umplutura:
Fierbeți apa, zahărul și cacaoa timp de câteva minute, apoi răciți.
Când este călduță, adăugați romul sau aroma de rom.
Turnați acest amestec peste pandișpanul rupt, apoi amestecați cu dulceața de caise și esența de zmeură până obțineți o masă omogenă.
Aranjarea în straturi:
Ungeți un pandișpan cu 4 ouă în strat subțire cu gem, apoi întindeți amestecul deasupra.
Ungeți celălalt pandișpan cu gem, apoi întoarceți-l astfel încât suprafața netedă să fie deasupra.
Puneți-l într-un loc răcoros peste noapte și apăsați pentru a se întări frumos.
Glazura:
Amestecați zahărul pudră cu apa fierbinte, margarina topită, esența de zmeură și puțin rom sau aromă de rom.
Nu este nevoie să încălziți, se poate amesteca ușor manual.
Întindeți imediat peste prăjitură. Se poate felia frumos după aproximativ 1 oră.
Poftă bună!














