Desert

Eclere de casă nemaipomenite, cu cremă fiartă și glazură de ciocolată

 

 

Eclere de casă nemaipomenite, cu cremă fiartă și glazură de ciocolată

 

Răsfățați-vă persoanele dragi cu eclere pufoase, umplute cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată. Eclerele sunt un desert foarte popular și delicios, care este pe placul tuturor.

Este o prăjitură clasică, care se prepară din aluat opărit și cremă delicioasă de vanilie, învelite în glazură de ciocolată, toate ingredientele se completează excelent într-un desert irezistibil, din care guști și nu te mai poți abține!

Ingrediente:

pentru aluat

-3 ouă

-75 g de unt

-95 g de făină cernută

-215 ml de apă

-o priză de sare

pentru crema fiartă

-500 ml de apă

-180 g de zahăr

-3 gălbenușuri

-40 g de făină

-40 g de unt topit

-1 linguriță de zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

1. Aluatul. Puneți untul într-o cratiță cu fundul gros și turnați 215 ml de apă. Aduceți amestecul la fierbere, astfel încât apa când va începe să fiarbă, untul să fie dizolvat complet.

2. Când amestecul va începe să fiarbă, presărați toată făina și luați cratița de pe foc. Amestecați repede aluatul cu o lingură de lemn: în curând aluatul va deveni dens și se va dezlipi de marginile cratiței. Sărați aluatul.

3. Scufundați cratița într-un vas cu apă rece, cam ⅓ din volumul cratiței, ca să se răcească amestecul. Bateți ouăle într-un bol separat. Când amestecul se va răci, turnați ouăle în porții mici, bătând continuu, ca să se încorporeze bine ouăle. Dacă ouăle sunt mari, atunci nu veți avea nevoie de toată cantitatea. Trebuie să obțineți un aluat destul de lichid, care să curgă.

4. Sfat: încercați să obțineți consistența necesară aluatului opărit. Aceasta trebuie sa fie fluidă, adică aluatul trebuie să curgă lent de pe lingură, într-o picătură mare. Dacă aluatul nu curge chiar și printr-o agitare bruscă a lingurii, atunci mai adăugați ouă bătute. Așezați aluatul cu ajutorul unei seringi sau sac de patiserie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, sub formă de fâșii de 7-8 cm. Așezați eclerele la o distanță mică între ele, fiindcă în timpul coacerii își vor mări volumul.

5. Coaceți eclerele în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute. Apoi reduceți temperatura la 160 de grade și coaceți încă 10-15 minute. Nu deschideți cuptorul! Dacă aluatul se va lăsa, acesta nu va mai crește.

6. Crema. Turnați laptele într-o cratiță, adăugați jumătate din cantitatea de zahăr și zahărul vanilat. Puneți cratița la foc mediu și aduceți amestecul la fierbere. Luați amestecul de pe foc și lăsați să se răcească. Amestecați într-un bol separat făina și zahărul rămas. Adăugați gălbenușurile și amestecați bine cu un tel.

7. Amestecând intens, turnați laptele fierbinte. Trebuie să obțineți o masă omogenă. Turnați amestecul de ou și lapte în cratiță, puneți la foc mic și fierbeți până se va îngroșa crema, amestecând continuu cu telul. Adăugați 40 g de unt topit și amestecați.

8. Lăsați eclerele să se răcească, apoi umpleți-le cu cremă cu ajutorul unei seringi de patiserie.

9. Preparați glazura după rețeta preferată sau pur și simplu topiți ciocolata cu un pic de unt.

10. Înmuiați fiecare ecler în ciocolată.

Poftă bună!

 

 Sursa