Retete de Mancaruri

Dovlecei si/sau ardei umpluti

 

 

img_7125

 

 

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 500 g carne tocata (porc + vita)
  • 50 g orez
  • 2 cepe (optional praz)
  • 1 legatura marar + patrunjel verde
  • 1 morcov
  • 300 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml ketchup de rosii si ardei rosii (facut in casa)
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii curatati i-am taiat in doua si i-am scobit, am scos cotoarele ardeilor. (Puteti sa umpleti doar dovlecei sau ardei, ce si cum aveti.) Am curatat morcovul, ceapa si prazul si le-am maruntit in blender, impreuna cu verdeata, apoi le-am pus in vasul de gatit, cu ulei.  Dupa 5 minute am adaugat orezul si 20 ml apa, ca sa se umfle putin.

Puneti intr-un castron carnea tocata, legumele calite cu orez, sare, piper, omogenizati compozitia si umpleti dovleceii si/sau ardeii. Puneti-i in vasul pentru gatit si adaugati apa, cu vreun cm mai putin decat nivelul lor.

Mancarea este gata.

 

 Pofta buna!

 

Sursa :Arta culinara cu Doina