Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 500 g carne tocata (porc + vita)
- 50 g orez
- 2 cepe (optional praz)
- 1 legatura marar + patrunjel verde
- 1 morcov
- 300 ml suc de rosii
- 2 linguri ulei
- 100 ml ketchup de rosii si ardei rosii (facut in casa)
- sare, piper
Mod de preparare:
Dovleceii curatati i-am taiat in doua si i-am scobit, am scos cotoarele ardeilor. (Puteti sa umpleti doar dovlecei sau ardei, ce si cum aveti.) Am curatat morcovul, ceapa si prazul si le-am maruntit in blender, impreuna cu verdeata, apoi le-am pus in vasul de gatit, cu ulei. Dupa 5 minute am adaugat orezul si 20 ml apa, ca sa se umfle putin.
Puneti intr-un castron carnea tocata, legumele calite cu orez, sare, piper, omogenizati compozitia si umpleti dovleceii si/sau ardeii. Puneti-i in vasul pentru gatit si adaugati apa, cu vreun cm mai putin decat nivelul lor.
Mancarea este gata.
Pofta buna!
Sursa :Arta culinara cu Doina