Desert

De la o turcoaică am rețeta asta minune de cataif și nu m-am abătut niciodată de la ea

 

 

De la o turcoaică am rețeta asta minune de cataif și nu m-am abătut niciodată de la ea

 

Ingrediente:

300 g fidea foarte subțire

150 g unt topit (sau margarină, în perioadele de post)

Pentru umplutură:

100 g nuci

100 g fistic

125 g migdale

50 g zahăr

o linguriță scorțișoară

Pentru sirop:

300 g zahăr

200 ml apă

apă de flori de portocal

 

Mod de preparare:

1. Se mărunțesc la robot nucile, fisticul, migdalele, scorțișoara și zahărul. Se adaugă apoi un pic de apă sau apă de flori de portocal care să ajute la legarea amestecului.

2. Fideaua se pune într-o tavă și se toarnă peste ea untul topit. Se amestecă ușor și apoi fideaua se împarte în mai multe bucăți.

3. Pe fiecare bucată de fidea se pune o cantitate mică de umplutură, se rulează și se așază în tava de copt. Se lasă la cuptor 20 de minute.

4. Între timp, se face siropul, din apă, zahăr și apă de flori de portocal și se toarnă peste prăjiturelele răcite. Se lasă de pe o zi pe alta.

 

Pofta buna!

 

 Sursă