Credinta

Distribuie! Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae

 

 

 

 

Ziua de Sfântul Nicolae, 6 decembrie, nu înseamnă numai cadouri, ci și un moment de rugăciune. Iată care este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae.

“O, Sfinte Părinte Nicolae, mare făcător de minuni, ocrotitorul și dăruitorul celor nevoiași, pe cei ce cu bună nădejde aleargă la ține, grăbește a-i ajută. Sprijinitor fii turmei lui Hristos împotrivă lupilor care umblă să o prade și tot sufletul de creștin păzește-l prin sfintele tale rugăciuni, că unul ce ești măsură în veac a sfințeniei dreptmăritoare.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați ce ședeau în temnița, izbăvindu-i de mânia împăratului și de ascuțișul sabiei, așa mă miluiește și pe mine, care cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul mă aflu în beznă păcatelor, că să nu cad sub mânia lui Dumnezeu și sub veșnică osânda.

Așa, Sfinte Nicolae, fii reazăm puținătății mele, că la soliile tale să primesc de la Hristos îndurătorul viață lînă și curată în veacul acesta, iar în veacul de apoi printre cei de-a dreaptă lui Dumnezeu să mă număr, cu îngerii și cu sfinții preamărind pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh.”

 

Sursa: Bensan