Placinte si Rulade

Plăcinte pufoase și fragede cu mere. O reteta din patiseria vieneza

 

 

Plăcinte pufoase și fragede cu mere. Oreteta din patiseria vieneza

 

Veți obține plăcinte atât de pufoase din acest aluat încât veți începe cu siguranță să folosiți această rețetă des pentru coacere cu o varietate de umpluturi.

 

Ingrediente:

  • ouă, 2 buc;
  • zahăr, 120 g;
  • vârf de cuțit de sare;
  • lapte, 250 ml;
  • drojdie proaspătă, 18 g sau drojdie uscată, 6 g;
  • unt, 100 g;
  • făină, 600 g;
  • coaja de lamaie daca se doreste,
  • vanilie.

Pentru a pregăti umplutura:

  • mere, 1,3 kg;
  • zahăr, 4 linguri;
  • unt, 1 lingura;
  • scortisoara dupa gust.

 

Mod de preparare: 

Se sfărâmă drojdia și se amestecă cu zahărul.

Se toarnă puțin din laptele cald și se adaugă 4 linguri de făină. Amestecați amestecul și acoperiți, lăsați la loc cald timp de 1 oră.

Se amestecă zahărul și vanilia, sarea și ouăle, se bate cu un tel până se omogenizează.

Combinați aluatul cu amestecul de ouă, restul de lapte și amestecați.

Se toarnă untul topit și se adaugă coaja.

Adăugați făina cernută și frământați într-un aluat moale, acoperiți-l și lăsați la loc cald timp de 2,5 ore. În acest timp, trebuie să frământați aluatul de două ori.

Pentru umplutură, curățați și tăiați merele cubulețe mici, puneți într-o tigaie cu zahăr și unt, fierbeți până se înmoaie și se răcesc.

Formam placintele, le asezam pe o tava tapetata cu pergament, acoperim cu un prosop si lasam 20 de minute.

Se unge cu ou.

Coaceți la 180 de grade aproximativ 30 de minute, dar timpul depinde de cuptorul dvs.

Chiar și a doua zi, aluatul tău va fi foarte moale și proaspăt, dar cu siguranță nu va dura atât de mult – astfel de plăcinte sunt  mancate imediat.

 

Pofta buna!

 

Sursa