Desert

Desert de vanilie cu banane – o rețetă foarte bună, de care nu te saturi niciodată!

 

 

Desert de vanilie cu banane – o rețetă foarte bună, de care nu te saturi niciodată!

 

Vă prezentăm o rețetă deosebită a unui deliciu cu banane. Acesta se prepara extrem de simplu și într-un timp record, din cele mai accesibile ingrediente. Deliciul aromat se prepară pe baza de banane, cremă fiartă și biscuiți. Obțineți un deliciu extraordinar de fin și apetisant, ce vă va cuceri din prima mușcătură. Un desert uimitor, pe placul tuturor.

 

Ingrediente:

– 3 banane

– 4 linguri de făină cernută

– 3 pahare de lapte

– 1,5 linguriță extract de vanilie

– 200 g de biscuiți

– 1 priză de sare

– 3 ouă

– 130 g de zahăr

 

Mod de preparare:

1. Amestecați într-o cratiță laptele cu zahărul, făina și sarea. Puneți cratița pe foc, amestecați cu ajutorul unei spatule, până apar primele bule. Faceți focul mic și lăsați cratița pentru 2 minute.

2. Bateți 2 ouă într-un vas aparte și adăugați câteva linguri de amestec cu lapte. Amestecați ușor. Puneți cratița pe foc și adăugați amestecul de ouă bătute.

3. Aduceți până la fierbere și fierbeți timp de 2 minute, amestecând periodic. Luați cratița de pe foc și adăugați extractul de vanilie. Lăsați compoziția pentru 15 minute.

4. Alegeți niște forme sau pahare transparente și aranjați la fund câțiva biscuiți.

5. Decojiți bananele și tăiați-le rondele.

6. Aranjați câteva felii de babană pe biscuiți, apoi turnați crema de vanilie. Alternați astfel straturile, pană veți asambla desertul. Ultimul strat trebuie să-l constituie crema.

7. Dați desertul la frigider peste noapte. La dorință, decorați desertul cu ciocolată rasă sau pudră de cacao.

Pofta buna!