
Aceste chifle cu drojdie vă vor captiva cu frăgezimea lor.
S-ar părea că combinația (mere și scorțișoară) nu este foarte familiară, dar cât de delicioasă este!
Această prăjitură seamănă foarte mult cu faimoasele sinabone.
Dar este mult mai ușor de preparat!
Trebuie doar să întindeți aluatul într-un strat subțire, să îl tăiați în fâșii.
Și apoi tot ce rămâne este să înfășurați umplutura în ele.
Ingrediente:
Făină de grâu – 580 g
Ou – 1 buc.
Lapte – 300 ml
Drojdie – 20 g
Sare – 1 vârf de cuțit
Zahăr vanilat – 12 g
Amidon de porumb – 45 g
Unt – 70 g
Măr – 3 buc.
Scorțișoară – 1 lingură.
Zahăr – 175 g
Mod de preparare:
Turnați drojdia presată cu lapte. Adăugați 1 lingură de zahăr și 3 linguri de făină de grâu.
Amestecați bine, acoperiți cu un prosop și lăsați timp de 10 minute.

Adăugați oul, amidonul de porumb, zahărul vanilat, sarea și făina de grâu rămasă în amestecul de drojdie.
Frământați până obțineți un aluat omogen.
Acoperiți și lăsați într-un loc cald timp de 30 de minute.

Curățați merele de coajă, scoateți miezul și tăiați fructele în felii subțiri.

Presărați suprafața de lucru cu făină. Întindeți aluatul într-o tavă.
Tăiați-l în fâșii lungi.

Ungeți aluatul cu unt înmuiat. Presărați cu zahăr și scorțișoara rămasă.
Așezați felii de mere pe toată lungimea fâșiilor. Rulați totul în rulouri.

Așezați semifabricatele într-o tavă de copt unsă cu ulei.
Trimiteți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute.

Ah, aroma care se va răspândi din bucătărie imediat ce scoți aceste chifle pufoase și delicioase!
Copiii vor alerga imediat la bucătărie să încerce astfel de delicii minunate cât mai curând posibil.
Poftă bună!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nerealna-smakota-nizhni-bulochky-z-yablukom-ta-korytseyu/













