Sfaturi utile

Dacă îți amorțesc mâinile in mod frecvent, este posibil să suferi de această boală

 

 

 

 

De cele mai multe ori, astfel de simptome apar când stăm un timp mai lung la calculator, cu mână nemișcată pe mouse. Totuși, există și situații când aceste simptome pot semnala afecțiuni precum artrita reumatoidă, diabet, deficiență de vitamina B12 sau chiar accident vascular cerebral (AVC).

Iată cum poți interpreta semnele pe care ți le oferă mâinile, palmele și degetele…

– furnicăturile și amorțeala din palmă pot semnala un deficit de vitamina B și E

– o senzație de amorțeală în vărful degetelor poate fi un simptom de boală cardiovasculară

– senzația de furnicătură care pornește de la tălpi și urcă spre palme poate reprezenta riscul de a face diabet

– senzația de înțepături în degete poate fi cauzată de suprasolicitare musculară; în acest caz, odihnește-te bine și nu fă efort fizic timp de câteva zile

– paliditatea nejustificată, acompaniată de amorțeala degetelor, pot fi simptome ale sindromului Buerger; apare la fumători și provoacă inflamarea capilarelor

– durerea, amorțelile și înțepăturile din palme, chiar și în stare de repaos, sugerează riscul de a dezvolta sindromul de tunel carpian; consultă imediat medicul specialist

– uneori, membrele amorțițe pot fi o consecință a leziunilor vertebrale, care afectează ramificațiile nervoase ale membrelor; în acest caz, este recomandat să faci mai multă mișcare sau yoga

Îți amorțesc mâinile în timp ce dormi? Te trezești frecvent cu o senzație neobișnuită și furnicături supărătoare la nivelul mâinilor? Iată care sunt cele mai frecvente cauze și remedii pentru această problemă…

O primă cauză pentru cârcei sau pentru amorțeala mâinilor este dormitul într-o poziție greșită, blocând astfel circulația corectă a sângelui.

O altă cauză este suprasolicitarea încheieturilor. Activități precum tehnoredactarea, folosirea foarfecelor, a diferitelor unelte, cusutul etc. pot afecta nervii de la nivelul mâinilor. Îndoirea și îndreptarea continuă a acestei zone o poate suprasolicita. Durerea apare cel mai adesea noaptea sau când încetezi mișcarea, nervii și tendoanele elibererând presiunea la cea mai mare intensitate.

Kilogramele în plus, sedentarismul sau alimentația neadecvată pot provoca atât umflarea picioarelor, cât și a mâinilor, ca urmare a retenției de apă din organism. Furnicăturile din timpul nopții sunt mult mai intense, iar circulația este afectată. Se creează o tensiune care provoacă un disconfort puternic.

Deficitul de vitamina B12 – de cele mai multe ori, o alimentație precară duce la un deficit de vitamina B. Această lipsă de vitamine are consecințe care sunt de multe ori neglijate și puse pe seama oboselii.

Simptomele asociate cu lipsa de vitamina B sunt: oboseală, moleșeală, paloarea pielii, senzația că suferi de tahicardie și amorțeala în mâini și picioare. Amorțeala apare pe timp de noapte, deci ține cont și de acest lucru.

Când ar trebui să te îngrijoreze amorţeala mâinilor?

Dacă amorţelile sunt persistente sau se agravează şi sunt însoţite și de alte simptome, nu ezita să programezi o vizită la medic. Amorţelile însoţite de durere, care se resimt la nivelul întregului braţ, până la umăr, ar putea fi un semn al infactului de miocard.

Dacă acestor amorțeli li se adaugă și o respiraţie scurtă, dureri în gât, durere puternică sau presiune în coşul pieptului, cel mai probabil există o problemă cu inima.

Dacă apare slăbiciunea, paralizia, confuzia, dificultăţile de vorbire, ameţeala sau durerea de cap puternică, solicită de urgenţă ajutorul cadrelor medicale!

De reținut că, amorţeala mâinilor neînsoţită de alte simptome îngrijorătoare, nu este un indiciu că ai putea suferi de o boală.

 

Sursa: De Doamne