Sfaturi utile

Cum verificați dacă orezul pe care-l cumpărați e natural sau din plastic!

 

 

Cum verificați dacă orezul pe care-l cumpărați e natural sau din plastic!

 

În ultima perioadă, românii se confruntă cu o mare problemă: în supermarketuri se vinde tot mai des orez chinezesc din plastic, extrem de periculos pentru sănătate.

Iată care sunt cele mai bune metode pentru a verifica ce tip de orez cumpărați!

Testul focului, al apei și al zdrobirii

Într-o primă variantă, puneți o lingură cu orez într-un pahar cu apă rece. Dacă acesta rămâne pe fundul paharului, înseamnă că este un orez natural. Dacă, în schimb, plutește, fiți convinși că e plin de plastic. Al doilea test a fost numit de specialiști, testul focului.

Aprindeți câteva boabe de orez cu bricheta. E posibil să fiți surprinși când veți vedea cum arde imediat și miroase a plastic ars. Nu în ultimul rând, zdrobiți câteva boabe de orez. Dacă acestea se transformă într-o pudră foarte fină înseamnă că orezul este natural. Dacă însă capătă un aspect gălbui, conține plastic.

Fabricat din cartofi și rășină sintetică

O ultimă modalitate prin care puteți verifica autenticitatea orezului este următoarea: gătiți puțin orez, apoi puneți-l într-o cană și lăsați-l pe masă câteva zile. Dacă acesta a făcut mucegai, înseamnă că e autentic. Orezul din plastic, spun specialiștii, este fabricat din cartofi și rășină sintetică și plastic.

Cu alte cuvinte, conține substanțe chimice extrem de nocive pentru sănătate. Ce este mai grav, pe lângă înşelătorie, este faptul că un consum zilnic al acestui tip de orez poate duce chiar la apariţia cancerului.

 

Sursa: Secretele