Remedii naturiste

Cum scapi de călcâiele crăpate cu aspirină sau paracetamol.Tratamentul este foarte eficient şi pentru tratarea venelor varicoase dureroase

 

 

 

 

Călcâiele crăpate sunt o mare problemă pentru orice femeie. Inestetică, problema se poate transforma foarte uşor într-una dureroasă dacă este ignorată.

Cauzele principale care duc la crăparea călcâielor sunt reprezentate de igiena incorectă şi carenţa de vitamine şi minerale dar şi de purtarea frecventă a sandalelor.

Şi problemele de sănătate precum diabetul, eczemele, psoriazisul şi bolile tiroidiene pot duce la uscarea pielii călcâielor. De aici până la crăparea lor nu este decât un pas, dacă nu se acţionează la timp.

Pe lângă problema de ordin estetic, simptomele călcâielor crăpate se pot agrava. Pe lângă piele îngroşată poate să apară mâncărimea, roşeaţa, inflamaţia şi descuamarea. Igiena în astfel de cazuri este esenţială pentru că în cele mai multe cazuri rănile provocate de crăpături vor sângera şi se pot infecta.

Pentru că este încă perioada estivală şi ţinutele vaporoase însoţite de sandale sunt la mare căutare, vă prezentăm un remediu simplu şi eficient. Aceasta va elimina cu succes problema şi vă veţi bucura de călcâie moi precum ale bebeluşilor în mai puţin de două săptămâni.

Tratament pentru călcâie crăpatecalcaie crapate

Achiziţionaţi de la farmacie câte zece pastile de paracetamol şi tot pe atâtea de aspirină. Zdrobiţi bine medicamentele şi amestecaţi-le cu 250 ml de alcool de 70 grade.

Turnaţi soluţia într-o sticlă pe care o puneţi la macerat timp de 48 de ore. După acest interval agitaţi bine sticla şi cu ajutorul unui tampon de vată sau tifon aplicaţi din acest aamestec pe călcâie. Puneţi peste călcâie o folie de plastic şi apoi trageţi ciorapul până dimineaţa. Nu uitaţi să spălaţi bine şi să uscaţi picioarele în prealabil.

Lăsaţi amestecul să acţioneze peste noapte iar dimineaţa clătiţi cu apă, uscaţi cu un prosop de bumbac, exfoliaţi fin zona şi aplicaţi o cremă grasă. Se poate folosi crema de gălbenele.

Tratamentul are rezulatte notabile după 10 – 15 aplicări. Bătăturile, pielşea groasă şi călcâiele vor dispărea complet.

Acelaşi tratament este eficient şi pentru tratarea venelor varicoase dureroase.

 

Sursa: Landia.ro