Sfaturi utile

Cea mai bună dietă pentru o tiroidă inactivă

 

 

Cea mai bună dietă pentru o tiroidă inactivă

 

Uneori, persoanele cărora le este greu să piardă în greutate pot avea, de asemenea, probleme cu hipotiroidismul, cunoscut și sub numele de glanda tiroidă sub-activă.
Această afecțiune face ca metabolismul corpului nostru să încetinească și să rețină mai multe lichide decât de obicei.

Este o boală care afectează mai ales femeile.

Când glanda tiroidă, situată la baza gâtului încetinește, producția de hormoni scade, ceea ce provoacă simptome specifice, cum ar fi:

– Oboseală
– Modificări menstruale
– Scăderea metabolismului, care modifică modul în care consumăm energie
– Sensibilitate la temperaturi scăzute
– Ușurință în îngrășare și mare dificultate în a o pierde. Cel mai adesea grăsimea se depune în jurul feței, taliei și coapselor.
– Păr și piele uscate
– Voce schimbată, răgușită
– Probleme de somn
– Agravarea osteoporozei
– Constipație

Dacă există o lipsă de păr pe regiunea exterioară a sprâncenelor, este posibil să aveți o predispoziție spre hipotiroidie.

Acest simptom ar putea indica, de asemenea, că vă aflați în stadiile inițiale ale bolii.

Persoanele care suferă de hipotiroidism trebuie să învețe să adocpte noi obiceiuri alimentare pentru a-și reduce simptomele.

Noile obiceiuri alimentare pot ajuta la ținerea sub control a hipotiroidismului atât de mult încât s-ar putea să nu mai fie nevoie să continuați să luați medicamente, mai ales dacă îl detectați în stadiile incipiente.

Alimente pe care persoanele cu hipotiroidism trebuie să înceapă să le mănânce sunt:

 

Ulei de cocos

Uleiul de nucă de cocos extravirgin are grăsimi saturate, bogate în trigliceride.

Acești nutrienți au capacitatea de a face față la două dintre principalele simptome ale hipotiroidismului, deoarece accelerează metabolismul și facilitează pierderea în greutate.

Doza recomandată este de două linguri pe zi, una dimineața, înainte de micul dejun și alta seara înainte de culcare.

Alge

În multe cazuri, hipotiroidismul se datorează lipsei de iod din organism, așa că, consumul de alimente bogate în acest mineral, te poate ajuta să faci față simptomelor acestei afecțiuni.

Algele marine, în special algele brune numite focus, sunt un aliment important pentru persoanele cu hipotiroidism, deoarece sunt foarte bogate în iod.

Înainte de a include iod în alimentația dumneavoastră, discutați cu medicul dumneavoastră, deoarece prea mult iod ar putea avea efecte secundare.

Usturoi

Usturoiul este un aliment grozav pentru a trata sensibilitatea la frig, oboseala si apatia deoarece acționează ca un stimulent blând.

Ardei roșu

Ardeiul Cayenne activează în mod natural metabolismul nostru, ceea ce este excelent pentru oricine suferă de hipotiroidism. În plus, ne crește temperatura corpului.

De asemenea, ajută în caz de constipație și dureri articulare.

Este important să vă amintiți să introduceți încet ardeiul cayenne, puțin câte puțin în alimentație pentru a nu provoca tulburări digestive.

Ghimbir

Ghimbirul este un condiment răcoritor, aromat, care ajută, de asemenea, la accelerarea metabolismului și luptă împotriva retenției de apă.

Fistic

Fisticul este foarte recomandat pentru a ajuta la combaterea hipotiroidismului datorită conținutului său ridicat de iod.

Fenicul

Feniculul funcționează ca un regulator hormonal, care stimulează și producția de hormoni. De aceea este atât de esențial pentru persoanele care au o glanda tiroidă sub-activă.

Ginseng

Ginseng este, de asemenea, un puternic stimulent natural pentru oricine are hipotiroidism, deoarece îi ajută să-și stimuleze metabolismul și să slăbească ușor.

Susan

Tiroida noastră produce calcitonina, un hormon care ne ajută să absorbim calciul. Prin urmare, persoanele cu hipotiroidism pot suferi de alte afecțiuni, cum ar fi osteoporoza.

Încorporarea semințelor de susan sau a uleiului în dietă ajută la prevenirea acestei probleme, deoarece este bogat în calciu.

 

 Sursa