Cine nu si-ar dori sa prepare o glazura de ciocolata delicioasa, precum sunt acelea pe care le regasim pe torturile din cofetarii? Catifelate, cu un aspect fantastic si cu o textura cremoasa, acele glazuri de ciocolata pot fi preparate si de catre tine, daca urmaresti cu atentie si rabdare cativa pasi simpli.
Suntem convinsi ca si voi ati gasit pe internet o multime de retete pentru glazuri de ciocolata delicioase. Astazi, ne-am gandit sa va prezentam cateva sfaturi utile pentru ca voi sa preparati cea mai buna glazura ciocolata.
Ce ar trebui sa luam in considerare atunci cand preparam o glazura de ciocolata?
Alegeti intotdeauna ciocolata cu vascozitate potrivita. Aceasta vascozitate/fluiditate este data de consistenta ciocolatei lichide. De exemplu, o fluiditate de 50, inseamna o densitate mai mare cu 50 decat densitatea apei. Pentru glazura de ciocolata, este ideala o ciocolata cu vascozitate de 50.
Cum obtinem o glazura neteda?
Este important sa tinem cont de faptul ca glazura de ciocolata pe care o preparam ar putea sa iasa cu acele cocoloase pe care nimeni nu le doreste. Pentru a obtine o glazura neteda, facuta cu pudra de cacao, este esential sa trecem amestecul preparat printr-o sita fina.
Alte trucuri utile si sfaturi de care trebuie sa tinem cont:
- Inainte de a aplica glazura pe un produs, aceasta trebuie incalzita la o temperatura de aproximativ 35 de grade Celsius. Acest lucru ii va conferi fluiditatea ideala pentru a fi aplicata usor si uniform.
- Aplicati intotdeauna glazura de ciocolata pe produse de patiserie inghetate la -18 grade Celsius.
- Toate produsele glazurate pot fi depozitate in congelator la aceeasi temperatura de -18 grade Celsius.
- Dupa ce le scoateti, puneti-le imediat in frigider la o temperatura de 4 grade Celsius, timp de 2 ore. Astfel, veti evita condensarea.
Formele de ciocolata, perfecte pentru preparate de cofetarie
Formele de ciocolata te vor ajuta sa prepari un desert demn de un eveniment fabulos. Cu siguranta ca aceste deserturi vor fi apreciate de catre toata lumea! Alege calitatea produselor pentru ca desertul sa fie delicios, dar si cu un aspect de invidiat.
Ingrediente:
- Ciocolata neagra;
- Zahar;
- Unt;
- Apa;
Truc simplu: Pentru ca reteta ta sa aiba un gust si mai delicios, foloseste si cateva arome. Poti folosi arome de migdale sau de vanilie, in functie de preferintele pe care le ai, dar si in functie de celelalte ingredient pe care le folosesti pentru prepararea desertului.
Ai nevoie si de un ingredient secret!
Aici este vorba despre iaurt.
Multi bucatari si multe gospodine pricepute se plang de faptul ca glazura le iese prea sfaramicioasa. Pentru ca acest lucru sa nu se mai intample, bucatarii profesionisti ne spun ca secretul este adaugarea unei cantitati mici de iaurt in timp ce topesti ciocolata, pentru a evita acel efect neplacut de sfaramitare.
Aspectul final trebuie sa fie lucios si placut!
Pentru ca aspectul final al glazurii sa fie acela vazut prin revistele de specialitate, ingredientul secret este untul. Adauga un cub de unt dupa ce ai amestecat toate ingredientele pentru ca prajitura sau tortul preparat sa fie atractia petrecerii
Reteta pentru o glazura de caramel delicioasa
Pentru ca am promis si o reteta delicioasa, te invitam sa prepari o astfel de glazura de caramel.
Ingrediente:
- 200g zahar brun;
- 4 linguri de lapte;
- 45g de unt;
- 130g de zahar pudra;
- O lingurita de extract de vanilie;
Reteta pentru o glazura de caramel pe care o vei iubi!
Prepara la foc mic zaharul amestecat cu laptele si cu untul, timp de 2-3 minute. Ai grija sa amesteci continuu cat timp preparatul se raceste, apoi adauga vanilie si zaharul pudra, pana cand continutul se omogenizeaza.
Nu uita de trucurile invatate astazi!
Pofta buna!
Sursa: Ideipentrucasa.ro