Panificatie

Fursecuri cu lămâie – un deliciu! Sunt extraordinar de bune, fragede și moi!

 

 

Fursecuri cu lămâie – un deliciu! Sunt extraordinar de bune, fragede și moi!

 

Acesti biscuiți parfumați și delicati de lămâie îi fac în mai puțin de jumătate de oră iar rezultatul este uimitor de bun.

Ce să pregătim rapid pentru musafiri? Dar sa fie si un desert gustos, pufos si aromat? Eu am ales sa pregatesc niste fursecuri delicioase, fragede si moi. Singurul dezavantaj al acestui desert este că, nu numai că se face rapid, dar se și consumă rapid!

 

Ingrediente:

  • Făină — 350-360 g
  • Zahăr — 130 g
  • Unt — 180 g
  • Ou (mare) — 1
  • Coajă de lămâie
  • Praf de copt — 1 linguriță
  • Zahăr vanilat — 8 g
  • Sare — un praf

 

Mod de preparare:

Într-un castron, punem untul moale, adăugăm zahărul și zahărul vanilat, un praf de sare, un ou și amestecăm bine cu un tel. Adăugăm coaja de lămâie și amestecăm din nou.

Adăugăm făina cernută și praful de copt în amestec. Frământăm un aluat moale și elastic direct în castron, care nu se mai lipește de mâini.

Din aluat, formăm bile de dimensiunea unei nuci, apoi rulăm un „băț” din fiecare bilă. Lungimea bățului depinde de preferința dumneavoastră. Trecem furscurile în zahăr, le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coacem biscuiții într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 15 minute, pana prind usor o culoare aramie. Și iată ce frumusețe am obținut!

Biscuiți frumoși, delicați, nu prea dulci, cu o notă de lămâie cu siguranță le vor plăcea familiei tale.

 

Pofta buna!

 

Sursa