Desert

Cu siguranță nu ai mai încercat această rețetă – Nuga cu alune și miere

 

 

 

 

Ingrediente:

280 g zahar pudra
160 g miere
50 ml de apa
1 albus
180 g alune

 

Mod de preparare:

Mai intai, prajeste alunele la cuptor pentru 10 minute. Intr-o cratita, amesteca mierea cu zaharul pudra si apa si pune-le pe foc pentru 5 minute, pana cand se dizolva. Bata albusul spuma si toarna-l peste sirop, amestecand incontinuu. Adauga si alunele si amesteca usor, pana cand se omogenizeaza compozitia.

Pune aluatul obtinut intr-o forma de silicon si da-l la rece pentru cateva ore.

Nuga cu alune si miere se serveste la temperatura camerei, simpla. Deoarece este foarte dulce, o poti servi alaturi de o oranjada cu apa minerala sau de o limonada, fara miere.

 

Pofta buna!

 

Sursa: PentruEa  Яндекс