Creme si Budinci

Cremşnit. Reţeta clasică

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri de smantana
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns foaia:
  • 6 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • Pentru crema:
  • 3 plicuri de budinca de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1,5 l lapte
  • 2 linguri faina
  • 3 albusuri (ramase de la foi)
  • 150 gr zahar

Mod de preparare:

Deci, incepeti cu crema pentru ca trebuie sa se raceasca putin.

Pentru crema, puneti la fiert laptele, cand e fiert, trageti oala deoparte si adaugati budincile, pregatite in prealabil precum instructiunile de pe plic. Turnati amestescul de praf de budinci peste laptele fiert si amestecati in continuu. Puneti din nou oala pe foc si amestecati in continuare, adaugati si faina, si continuati sa amestecati pana cand se ingroasa compozitia. Cand e suficient de ingrosata, opriti focul, adaugati zaharul vanilat si esenta de vanilie. Mai amestecati de cateva ori, si lasati-o sa se raceasca. Separat, cele trei albusuri de ou le bateti spuma si incorporati treptat cele 150 gr de zahar. Dupa ce s-a racit crema de budinca (la mine era putin calduta), puneti spuma de albusuri peste si amestecati.

Pentru foi trebuie sa amestecati galbenusurile cu smantana si cu faina. O sa obtineti un aluat elastic, si moale, dar care nu se lipeste de maini. Daca simtiti ca e prea sfarmicios, umeziti-va mainile si mai framantati-l putin, o sa fie mai elastic apoi. Dupa ce ati terminat cu aluatul, presarati faina pe blatul de lucru, intindeti foaia cat puteti voi de mare si de subtire, peste foaie intindeti un amestec format din ulei si faina, pe toata suprafata foii. Rulati foaia, taiati ruloul in doua bucati egale. apoi din fiecare rulou formati cate o foaie pentru cremes.

Pregatiti o tava la indemana, intindeti foaia din jumatatea de rulou, si o puneti in tava, peste foaie (da, necoapta foaia), puneti crema preparata anterior, iar peste crema puneti celalata foaie.

Cremesul il puneti la cuptor, preincalzit, la foc mic spre mediu. O sa se umfle putin, dar nu va speriati, pana se raceste o sa se lase la loc.

Deasupra presarati mult zahar pudra si il serviti.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatareste cu Laura