Creme si Budinci

Crema de brânză, glazura de ciocolată, vanilia și sucul de lămâie, dau un gust proaspăt care contrastează frumos cu crusta aurie, ușor caramelizată

 

 

Crema de brânză, glazura de ciocolată, vanilia și sucul de lămâie, dau un gust proaspăt care contrastează frumos cu crusta aurie, ușor caramelizată

 

Ingrediente:

cremă:

  • 800 g cremă de brânză (de exemplu, Philadelphia sau brânză de vaci moale la cutie)
  • 150 g zahăr granulat
  • 4 ouă (de mărime medie)
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 300 ml frișcă pentru frișcă (33%)

glazura de ciocolată:

  • 50 g ciocolată de bună calitate (neagră sau cu lapte)
  • 50 ml frișcă pentru frișcă (33%)

 

Mod de preparare: 

 Preîncălziți cuptorul și pregătiți forma

Setează cuptorul la 220°C. Tapetați o tavă de tort cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt, astfel încât hârtia să depășească marginile.

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

 Prepararea cremei

Amestecați crema de brânză și zahărul și bateți până la omogenizare.

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

 Cremă 

Adăugați treptat ouăle, unul câte unul, amestecând bine de fiecare dată.

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

Apoi, adăugați amidonul de porumb, sucul de lămâie și extractul de vanilie.

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

La final, încorporați frișca și bateți până obțineți o compoziție fină și pufoasă.

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

 Coacere

Turnați amestecul în formă și neteziți suprafața cu o spatulă.

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

Coaceți timp de aproximativ 40-45 de minute la 220°C, până când suprafața se rumenește frumos, ajungând la o culoare aurie închisă, aproape caramel, iar centrul prăjiturii rămâne ușor tremurat, semn al fragedelii sale perfecte.

 Răcire

După coacere, lăsați cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei timp de 30 de minute.

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

Apoi puneți-l la frigider pentru cel puțin 12 ore, ideal peste noapte. Acest lucru va ajuta prăjitura să se întărească frumos, iar aromele se vor îmbina perfect.

 Glazură de ciocolată

Într-o cană mică sau o cratiță, încălziți frișca. Apoi adăugați ciocolata neagră ruptă și amestecați până se topește complet și se formează o glazură fină de ciocolată.

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

Lăsați să se răcească puțin și turnați cheesecake-ul răcit în porții individuale.

Cheesecake cu cremă de brânză din San Sebastian cu glazură de ciocolată

✅ Sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei:
  • În loc de frișcă obișnuită, puteți folosi smântână cu un conținut mai mare de grăsime pentru o cremozitate suplimentară.
  • Pentru o aromă mai interesantă, puteți adăuga în cremă puțină coajă de portocală sau un praf de scorțișoară.
  • Glazura poate fi decorată cu biscuiți, nuci sau fructe – merge de minune cu zmeură.

 

Poftă bună!

 

 Sursă