Toată lumea va întinde mâna să ia măcar un cornuleț cu unt și mac, așadar iată care este cea mai bună și mai simplă rețetă pentru o prepara un platou demn de ocazii festive.
Ingrediente:
½ lingură praf de copt
1 ou
150 g unt
75 ml lapte
½ de lămâie
Pentru umplutură
200 g semințe de mac
110 ml lapte
100 g zahăr
½ de lămâie
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru umplutură, pui într-o cratiță pe foc laptele cu zahărul și, când acesta din urmă se dizolvă, pui semințele de mac spălate și zeama de lămâie. Lași să fiarbă până când se îngroașă puțin, apoi dai deoparte și lași la răcorit.
Amesteci făina cu praful de copt și zahărul, adaugi untul rece și frămânți până când capătă o consistență nisipoasă. Torni laptele și sucul de lămâie, adaugi oul și omogenizezi. Împarți aluatul în trei bucăți egale, pe care le înfășori în folie și le dai la frigider, o oră.
Faci trei cercuri din aluat, din care tai felii ca la pizza și le ungi cu mac. Le rulezi și le așezi în tavă cu hârtie de copt. Le ții la cuptor până când se rumenesc ușor, apoi le lași la răcorit și le pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!
Sursa: Bensan Romania