Panificatie Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cornulete cu visine

 

 

Cornulete cu visine si zahar pudra

 

Aceasta reteta de cornulete este extraordinara.Le iubesc la nebunie,sint foarte fragede,aromate si super delicioase!!!

 

Ingrediente:

  • 250g untura
  • 250g smantana
  • aprox. 500g faina
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • 700g visine

 

Modul de preparare:

Untura si smantana le lasati la temperatura camerei pentru citeva ore.

Intr-un bol puneti untura si smantana,adaugati esenta de vanilie si faina, si incorporati totul impreuna pina veti obtine un aluat molcut.

Puneti aluatul intr-o folie de plastic si lasati la frigider pentru 1 ora.

Intre timp pregatiti visinele.

Scoateti aluatul de la frigider si impartiti in 7 bucati egale,asa incat,cind veti rula foile sa fie cit forma unor farfurii mari.

Incepeti sa rulati foaia aluat si taiati in 8 bucati potrivite.

Pe fiecare bucata de aluat aranjati visinele si rulati usor cu mana si veti forma un cornulet.

Tapetati o tava de cuptor cu fartie de copt si aranjati cornuletele pe tava.

Dati tava la cuptor pentru 20-25 minute,pina se rumenesc cornuletele.

Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin,dupa care pudrati cu zahar pudra.

Aceste cornulete fragede sint niste fursecuri extrem de simplu de preparat si foarte delicioase.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Plooshy Cuisine