Placinte si Rulade

Copiii cer să le găteasc în fiecare săptămână: produse de patiserie de lux

 

 

Copiii cer să le găteasc în fiecare săptămână: produse de patiserie de lux

 

Astfel de produse de patiserie luxoase atrag întotdeauna atenția în departamentele culinare ale magazinelor. Aș dori să vă invit să le faceți acasă și să obțineți o adevărată plăcere de la un desert atât de uimitor de delicios, cu umplutură delicată de cremă și fructe de pădure.

 

 Ingrediente:

  • lapte sau apă, 150 ml;
  • drojdie uscată, 7 g sau proaspătă, 21 g;
  • ouă, 2 buc;
  • zahăr, 80 g;
  • vârf de cuțit de sare;
  • vanilie;
  • unt, 60 g;
  • făină, aproximativ 470 g.

Pentru a pregăti umplutura:

  • fructe de pădure sau fructe, 350 g + zahăr, 100 g;
  • amidon, 30 g + apă, 40 g.

Pentru a pregăti crema:

  • smântână grasă sau masă de caș moale, 150 g;
  • unt, 40 g;
  • zahăr pudră, 50 g;
  • vanilie.

 

 Mod de preparare:

Amestecați laptele cald cu drojdia, adăugați zahărul și zahărul vanilat, amestecați.

Adăugați ouăle și sarea, untul moale, amestecați.

Adaugam faina cernuta in bucati si framantam aluatul. Este posibil să aveți nevoie de mai puțină sau mai multă făină, principalul lucru este să frământați bine, astfel încât să fie netedă și omogenă.

Se acoperă aluatul și se lasă la loc cald timp de 1 oră.

Se amestecă fructele de pădure sau bucățile de fructe cu zahăr și se aduce la fierbere.

Se amestecă amidonul cu apă rece și se toarnă în fructe de pădure, se frământă și se fierbe timp de un minut, se răcește.

Pentru crema, amestecati toate ingredientele si bateti pana se omogenizeaza.

Stropiți masa cu făină, întindeți aluatul și întindeți un strat subțire într-o formă dreptunghiulară.

Pune fructele de pădure pe aluat și distribuie-le peste aluat.

Rulați rulada și tăiați-o în porții – chifle.

Transferați-le într-o tavă de copt tapetată cu pergament, acoperiți și lăsați-le timp de 20 de minute.

Se coace la 180 de grade aproximativ 20 de minute.

Ungeți chiflele calde sau reci cu smântână și serviți.

Chifle foarte pufoase, fragede și moi, cu o aromă strălucitoare și bogată – sunt pur și simplu o adevărată plăcere.

Pofta buna!

 

Sursă