Fripturi si Gratare

Coaste delicioase, glazurate cu sirop de brad

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 2 siruri coaste de porc proaspete de aproximativ 35-40 cm fiecare
  • 2 lingurite boia afumata
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 1/2 lingurita pasta de ardei iuti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 crengute cimbru proaspat
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 lingurita turmenic
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 2 linguri sirop de brad
  • 300 ml

 

Mod de preparare : 

  1. Pentru inceput am pus coastele la marinat cu o zi inainte intr-un amestec format dintr-o lingura de ulei de masline, boia afumata, pasta de ardei iuti, chimen macinat. Am lasat coastele sa se marineze intr-o punga de plastic la frigider si le-am scos la temperatura camerei cu o ora inainte de a le baga la cuptor.
  2. Le-am asezat intr-o tava, am adaugat peste ele, piper negru proaspat macinat, frunze de cimbru si o cana de apa si le-am bagat 40 minute la cuptor la foc foarte mic. Dupa 40 minute le-am scos, am turnat pe fiecare sir de coaste cate o lingura de sirop de brad si le-am dat iarasi la cuptor aproximativ 20 minute la foc ceva mai tare pentru a se rumeni frumos.
  3. Pentru garnitura am ales cartofi wedges, cartofi taiati in bucati mari, acoperiti cu condimente (boia afumata, chimen, sare, turmenic) si copti la cuptor intr-o tava acoperita cu o coala de hartie de copt udata cu apa rece si stoarsa bine. Astfel cartofii s-au facut la abur si aproape de final am adaugat si jumatate de lingurita de ulei, am luat hartia si i-am lasat la rumenit 10 minute.
  4. Coastele au iesit minuate, se pot servi si cu o simpla salata de vara, mult mai sanatos decat in combinatie cu cartofii dar, pentru ca noi mancam destul de rar cartofi cu carne, ne-am permis un mic rasfat. 

Notitele retetei

Siropul de brad folosit este cumparat, aromat si bun dar puteti folosi miere, sirop de artar sau de agave, depinde ce aveti la indemana.

 

Pofta buna ! 

 

Sursa : Papabundetot