
Voi încerca să explic totul în detaliu și să vă arăt, astfel încât toată lumea să poată face acest lucru.
Să începem cu umplutura. Îți arăt cum o prepar eu, dar poți să-ți faci propria rețetă.
Dar dacă nu ai mai făcut niciodată umplutura în acest fel, îți recomand cu căldură să o încerci – este delicioasă.
Ingrediente:
aluat:
200 ml lapte
15 g de drojdie proaspătă sau 7 g de drojdie uscată
2 ouă
50 g zahăr
40 g unt
2 linguri de ulei de floarea soarelui
6 g sare
500 g făină
umplutură:
700 g varză
1 morcov
1 ceapă
1 ou
50 ml lapte
30 g unt
1 linguriță de zahăr
Sare, piper (după gust)
Ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare:
umplutură:
Căliți ceapa în ulei până devine transparentă, adăugați morcovii și prăjiți-i până se înmoaie, fără a uita să amestecați.
Tăiați varza mărunt și zdrobiți-o astfel încât să ocupe mai puțin spațiu în tigaie, apoi adăugați-o în tigaie. Prăjiți-o până se înmoaie.
Atenție: Nu fierb varza la foc mic, nu o acopăr cu capac, o prăjesc la foc mai mare decât mediu (aragaz electric).
Nu uitați să o amestecați mai des ca să nu se ardă nimic.
Varza este deja moale, adaug sare, zahăr și piper. Adaug sare după gust, eu am adăugat 1 linguriță cu o lamă.
Încearcă: umplutura trebuie să fie puțin prea sărată, atunci gustul nu se va pierde. Dacă umplutura nu este sărată, va fi fadă, iar gustul plăcintelor finite nu va fi atât de bogat.
Acum, într-un bol separat, amestecați oul cu un praf de sare și adăugați laptele. Puneți o bucată de unt în varză și turnați umplutura de ou.
Prăjiți încă câteva minute și umplutura este gata.

S-ar putea să aveți nevoie de puțin mai mult timp. Căliți varza la foc mare până când excesul de umiditate se evaporă.
Ce fac oul bătut și laptele pentru umplutura de varză?
Oul bătut și laptele adăugate la umplutura de varză îndeplinesc mai multe funcții importante.
În primul rând, acționează ca un liant.
În al doilea rând, laptele face umplutura moale și suculentă.
Grăsimile din lapte adaugă, de asemenea, o ușoară cremozitate, îmbunătățind percepția generală a gustului.
Umplutura devine mai bogată și mai interesantă prin adăugarea unui amestec de ouă și lapte. Încercați.
aluat:
Toarnă laptele cald într-un bol, adaugă jumătate din zahăr și drojdie. Lasă să stea cât timp prepari partea cu unt.
Amestecă bine un ou într-un bol și toarnă jumătate pentru ungere.
Toarnă-l într-un bol separat, acoperă cu folie alimentară și lasă deoparte.
Apoi adaugă al doilea ou, sarea și jumătate din zahărul rămas la partea rămasă.
Adaugă untul moale și amestecă bine. Acum combină masele, amestecă și adaugă făina în părți.

La sfârșitul frământării, adăugați uleiul și frământați aluatul cu mâinile până devine omogen, mai întâi într-un bol, până când tot uleiul este încorporat.
Apoi frământați pe masă, adăugând mai multă făină dacă este necesar.
Puteți să-l bateți puțin pe masă, astfel va deveni mai dens și nu veți exagera cu făina.
Făina din aluat poate necesita puțin mai multă sau mai puțină, depinde de făină. Cu cât făina are mai multe proteine, cu atât va căpăta mai repede elasticitate.
Făina mea are 12 g de proteine în compoziția sa, eu aveam nevoie de 500 g din acestea.
Aluatul este lipicios. Îl scoatem la dospit. Îl pun într-un cuptor ușor preîncălzit. Rezultă aluat: 900 g.

Uneori, oamenii întreabă de ce produsele de patiserie din cuptor devin fragede și luxuriante, dar în a doua zi se învechesc?
Poate că aluatul este prea uscat de cuptor, motiv pentru care se învechesce rapid, acest lucru se întâmplă adesea.
În acest caz, puteți coace la o temperatură cu 5 grade mai mare decât cea setată, atunci timpul de coacere va fi ușor redus.
Și încercați să frământați aluatul din făină cu un conținut ridicat de proteine.
Și depozitați produsele de patiserie finite care s-au răcit într-o pungă sau un recipient închis, atunci vor fi ca puful atât în prima zi, cât și în următoarele.
Aluatul meu a durat 50 de minute să crească.

Împărțiți aluatul în 6 părți de câte 150 g fiecare. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se odihnească 5 minute.
Întindeți aluatul în dreptunghiuri. Întindeți umplutura pe lungime, făcând tăieturi diagonale pe laterale.

Închidem mai întâi cu partea de sus și cea de jos. Acum împletim tăieturile astfel încât cozile să nu fie vizibile.

Rulați puțin cele două cozi de jos și ascundeți-le sub plăcintă. Fixați cu grijă aceste cozi la bază, astfel încât plăcinta să nu-și piardă forma în timpul coacerii.

Așezați pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Lăsați să stea 10-15 minute.
Pentru a da strălucire, ungeți cu ou bătut și puțin lapte înainte de coacere. Presărați cu semințe de susan.

Temperatura de coacere 180-190 grade. Timp de coacere aproximativ 15-16 minute.

Coaceți-l, sunt sigur că nu veți regreta. Da, va dura ceva timp, nu este o rețetă rapidă, dar merită.
Pofta buna!

Sursa: https://zhyttia.com.ua/yak-spekty-krasyvi-ta-smachni-pyrizhky-z-kapustoyu/













