Ciorbe, supe si borsuri

Ciorbă delicioasă de găină cu tăieţei de casă

 

 

Ciorbă delicioasă de găină cu tăieţei de casă

 

Ingrediente: 

Ingrediente pentru oala de 8 litri:
Găină sau pui mare 1 buc
Morcovi 2 buc
Ceapă 3 buc
Țelină medie 1/4
Rădăcină de păstârnac 1 buc
Radacina de patrunjel 1 buc
Ardei gras galben 1 buc
Ardei gras verde 1 buc
Ardei gras roșu 1 buc
Borș 1 litru
Suc de roșii 400 ml
Gălbenuș de ou 3 buc
Făină 50 g
Pătrunjel 1 legătură
Leuștean 1 legătură
Sare

Mod de preparare:

Curățați și spălați bine gaina/puiul. Taiati in bucati potrivite.

Puneți-o la fiert in apa rece. Adaugati 1-2 lingurite de sare dupa preferinte.
Luați spuma pana nu se mai formează.

Lăsați sa fiarbă 60 de minute cu capacul pus la foc mic. Este gata când carnea trebuie sa se desprinda ușor de pe oase.

Intre timp pregatiti taiteii. Într-un castron puneti faina, cele 3 gălbenușuri și putina sare.

Frământați timp de 15 minute. Faci din aluat o bila, acoperiți-o cu folie. Lăsați-o 30 de minute.

Pe blatul de lucru presărați faina și cu sucitorul transformați bila într-o foaie foarte subțire.

Împăturiti foia sub forma de sul.

Tăiați apoi fasii foarte subțiri. Rasfirati taiteii și lăsați-i sa se odihnească aproximativ 30 de minute sau pana le vine randul sa-i puneti in ciorba.

Curățați și tocați mărunt legumele. Cand carnea este fiarta, adăugați legumele tocate in ciorba si fierbeti inca 30 de minute.

Adăugați apoi borșul fiert in prealabil și sucul de roșii.

Fierbeți pentru încă 7 minute.
Adăugați tăiețeii și mai fierbeti 4 minute.

Opriți focul și adăugați patrunjelul si leusteanul.

Acoperiți cu un capac pentru 10 minute.

Se servește calda cu paine si ardei iute.

Consumati cu moderatie!

 

Pofta buna!

 Sursă