Inedit

Cine trece mai repede peste o despartire: ea sau el? Vezi ce spun studiile si psihologii

 

 

Cine trece mai repede peste o despartire: ea sau el? Ce spun studiile si psihologii

 

Deseori atunci cand vine vorba despre despartiri, noi, femeile, credem ca barbatilor le este mult mai usor sa depaseasca acest moment si sa-si continue viata. Daca si tu sustineai aceasta teorie pana acum, textul de mai jos te-ar putea face sa te razgandesti

Numeroase studii psihologice au aratat ca barbatii sufera in numar mai mare de depresii si de anxietati dupa o despartire decat femeile. Iata, mai jos, si cateva explicatii pentru acest lucru:

Barbatii isi mascheaza durerea

Atunci cand un barbat este parasit, prima lui reactie este: „Lasa ca-i arat eu ei!”. Cum face acest lucru? Simplu: iesind cu baietii in oras la bere. Conform unui sondaj de opinie organizat de revista americana „Men’s Health”, 26% dintre barbati spun ca dupa o despartire, barbatul ar trebui sa iasa la „o bauta” cu prietenii, in oras. Alti 36% dintre chestionati spun ca atunci cand e parasit, barbatul nu trebuie sa se smiorcaie sau sa-i ceara in genunchi sa se intoarca la el, ci, dimpotriva, sa-i zambeasca neafectat si sa-i multumeasca pentru ca i-a deschis ochii.

Ambele reactii sunt, de fapt, acelasi lucru: mascarea adevaratelor lor sentimente. Barbatii nu pot face fata ranilor emotionale. Chiar daca intr-o prima faza par mai ok decat partenerele lor in cazul unei despartiri, barbatii au nevoie de mai mult timp pentru a-si constientiza si a-si accepta sentimentele. Ei „jelesc” moartea relatiei cu intarziere, dar la fel de profund ca si femeile.

Pe de alta parte, femeile plang imediat dupa despartire, potrivit studiilor in domeniu. Confruntandu-se cu durerea despartirii imediat, scapa de ea mai repede. Barbatii, insa, isi reprima emotiile si raman cu rani nevindecate mai mult timp.  

Barbatii urasc sa o ia de la capat

Imediat dupa o despartire, barbatii traiesc un moment de bucurie la gandul numeroaselor femei cu care se pot intalni si culca de-acum incolo. Dar dupa 3, 4, 12, 20 de prime intalniri isi da seama ca va trece multa vreme pana va ajunge la acelasi nivel de confort pe care l-a avut cu fosta iubita.

O cercetare desfasurata la universitatea americana Carnegie Mellon University indica faptul ca femeile fac fata mai usor finalului unei relatii pentru ca s-au gandit in prealabil la posibilitatea unei despartiri, in timp ce barbatii se simt nepregatiti pentru ea.

Sursa