Credinta

Cine se roagă sfântului Sfântul Mc. Vlasie, episcopul Sevastiei nu va fi niciodată sărac

 

 

 

 

An de an, pe data de 11 februarie, întreaga creștinătate îl sărbătorește pe sfântul mucenic Vlasie Episcopul, considerat protectorul agriculturilor. De ziua sfântului Vlasie se spune că dacă te rogi cu multă credință, nu vei rămâne niciodată sărac.

Ocrotitorul femeilor însărcinate

Tradiția spune că începând cu data de 11 februarie vor începe să se întoarcă păsările călătoare, cărora li se va deschide ciocul și vor începe să cânte.

Sărbătoarea este ținută mai ales de agricultori care se roagă sfântului să-I ajute să nu aibă stricăciuni provocate păsări. De asemenea, la sfântul Vlasie se roagă și cei păbubiți dar și femeile însărcinate, al căror ocrotitor este pentru a fi binecuvântate cu prunci frumoși și sănătoși.

Cine nu îl cinstește, nu va auzi cântatul păsărilor din Rai

Din vechime, ziua este prăznuită pentru nepoți, surori, nurori ca să nu li se întâmple nimic rău. Cine nu ține ziua sfântului Vlasie, spune vechea credință populară nu va auzi cântatul păsărilor din Rai.

De asemenea se crede că rugăciunile ridicate către sfântul Vlasie, în ziua cinstirii sale, face ca buzunarul credinciosului să fie mereu plin cu bani.

 

Sursa: Secretele