Povesti de viata

Cine îsi trăiește propria viață, nu are timp să judece viețile altora

 

 

 

 

Oamenii care își vor găsi un loc în inima noastră vor fi cei mai fericiți. Tot ei vor îndrăzni să ne schimbe, să ne răstoarne lumea, să ne facă la rândul nostru mai împliniți.

Unii însă vor frânge tot ce avem mai bun, mai frumos în noi. Vor căuta să dea dreptate unor gânduri de ocazie. Vor dori să rupă din noi, să ne ducă de fiecare dată undeva în trecut și să readucă în față amintirile unor răni deja cicatrizate.

Alții însă ne vor face să uităm tot. Ei vor crea amintiri. Ei ne vor ajuta să construim o lume în care dragostea va ajunge pentru o viață iar fericirea va fi un moment firesc trăit la o ceașcă de cafea în bucătărie.

Oameni sunt diferiți și la fel de diferite sunt emoțiile trăite alături de ei. Pe unii îi cunoști o singură zi și te schimbă pe-o viață.

Pe alții îi ai alături o viață și apoi într-o singură zi ești gata să-i uiți. Unii îți aduc lumină, alții îți umbresc prezentul şi alții pur și simplu vin și transformă. Unii sunt buni dar fără rost. Alții sunt răi și ne fac să gândim altfel. Să ne mutilăm inima cu vorbe proaste.

Unii te schimbă. Așa, pur și simplu schimbă. Cu o discuție, o noapte, o palmă dată direct sau nu, un cuvânt, un moment în care îți dai seama prea multe.

Unii te distrug. Cu aceeași noapte, discuție sau moment, doar că prefăcute în cu totul altă lumină. Unii nu schimbă, dar sunt creatori. Se apropie cu fiecare zi de inima ta și apoi o înlocuiesc.

Devin parte din fiecare clipă, devin momentele trăite alături și emoțiile avute. Devin tot. Atunci înțelegi că tot ceea ce îi leagă pe fiecare este viața. Cea mai reală, bună și nebună viață.

În viață vei întâlni trei feluri de oameni: cei care îți vor schimba viața, cei care ți-o vor distruge și cei care vor deveni viața ta. Ca să fii cu adevărat fericit vei avea nevoie de fiecare.

 

Sursă