Checuri

Chec super rapid cu ”Tot ce găsiți în frigider” – o rețetă minune, ce salvează din orice situație!

 

 

 

Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de chec aperitiv. Checul cu șuncă, ardei și cașcaval este foarte ușor de făcut, este sățios și extrem de delicios. Se potrivește atât pentru o cină de familie, cât și poate împodobi o masă de sărbătoare. Vă îndemnăm să-l preparați și voi, în câteva minute va dispărea tot din farfurie.

Ingrediente:

6 bucăți Ouă
200 g Făină
200 g Cașcaval
200 g Șuncă
200 g Ciuperci
100 g Masline negre fără sâmburi
1 plic Praf de copt
1 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1 bucată Ardei gras roșu

Mod de preparare:

  1. Dați cașcavalul prin răzătoare. Tocați ingredientele în cuburi aproximativ egale iar ciupercile le sotați cu sare într-o tigaie fără ulei. Își vor lăsa ele lichid. Le țineți pe foc până se evaporă tot lichidul iar ciupercuțele au devenit moi și comestibile. Nu prăjite!
  2. Amestecați gălbenușurile cu cașcavalul ras, șunca, ardeii, măslinele și ciupercile răcite. Adăugați făina, praful de copt, sarea și piperul, amestecați bine cu o paletă.
  3. Separat bateți spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugați spuma de albușe puțin câte puțin în compoziția creată anterior. Amestecați încet până se încorporează tot albușul până obțineți o compoziție omogenă.
  4. Turnați compoziția în două tavi de chec (dimensiunea 22 cm x 9 cm x 7 cm) tapetate cu hârtie, turnați compoziția de aluat până la maxim 3/4 din înălțimea tăvii și nivelați. Dați tăvile la cuptorul încins la 190°C, pentru 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea și dacă mai trebuie, o mai lăsași 5-10 minute. Până este rumenă și apetisantă. Lăsați 10-15 minute să se răcorească înainte să îl scoateți din tava, apoi îl tăiați felii.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: savuros.info