100 g zmeură proaspătă (sau alte fructe de pădure)
o linguriță esență de vanilie
Mod de peparare:
Preîncălziți cuptorul la 175°C, fără ventilație.
Tapetați o tavă de chec (a mea are 8x8x30cm) cu hârtie de copt.
Mixăm ouăle cu zahărul și esența de vanilie până când obținem sau spumă densă deschisă la culoare.
Adăugăm iaurtul, uleiul, sucul și coaja de lămâie și amestecăm până la încorporarea ingredientelor.
Cernem ingredientele solide: făina, sarea și praful de copt și le adăugăm treptat în compoziție, încorporandu-le cu o spatulă, cu mișcări ample de sus în jos.
Com nu trebuie să aibă consistență lichidă, deci nu supramixați! Amestecați doar până când ingredientele sunt încorporate și vă asigurați că nu sunt cocoloașe de făină.
Adăugați zmeura în compoziție, și încorporați-o cu mișcări delicate.
Turnați compoziția în tava de verificat și coaceți pentru 50-55 minute.
Checul este copt dacă o scobitoare introdusă în mijlocul lui iese curată.
Checul se lasă în tavă să se răcească complet.
Îl puteți consuma ca atare, sau puteți presăra zahăr pudră sau glazură simplă obținută din suc de lămâie amestecat cu zahăr pudră.
Pentru glazura de lămâie
Amestecați 100 g zahăr pudră cu o lingură de suc de lămâie. Se toarnă peste checul rece, apoi poți presăra bucăți de zmeură și coaja rasă de lămâie.