Desert

Prăjitură cu mousse de zmeură – un desert grozav, potrivit pentru orice ocazie

 

 

Prăjitură cu mousse de zmeură – un desert grozav, potrivit pentru orice ocazie

 

Prajitura cu mousse de zmeura are un gust delicios. Acest desert grozav este potrivit pentru orice ocazie. Iti recomand sa-l prepari data viitoare cand iti inviti prietenii in vizita. Reteta o gasesti in randurile de mai jos.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 300 gr faina de grau
  • 300 ml apa, 5 oua
  • 350 gr unt

pentru crema:

  • 200 gr unt, 600 ml lapte
  • 3 plicuri budinca cu aroma de vanilie
  • 100 gr zahar

pentru mousse de zmeura:

  • 3 jeleuri de zmeura
  • 450 gr zmeura

In plus:

  • Zahar pudra pentru decor

 

Mod de preparare:

Pregatim aluatul, Punem apa si untul intr-o cratita mare, pe aragaz.

Cand incepe sa fiarba, adaugam faina de grau si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Luam apoi vasul de pe foc si lasam aluatul sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, adaugam ouale si amestecam cu un mixer.

Impartim in doua aluatul obtinut. Punem jumatate de aluat intr-o tava unsa cu unt. Il coacem timp de aproximativ 30 de minute la o temperatura de 180 grade. Procedam in acelasi mod si cu cel de-al doilea aluat.

Pregatim crema. Fierbem 500 ml lapte. In laptele ramas adaugam praful de budinca. Turnam apoi budinca in laptele care fierbe si amestecam continuu. O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Batem untul cu mixerul pana devine pufos. Adaugam zahar si budinca, lingura cu lingura. Amestecam pana obtinem o crema neteda.

Punem 3/4 din crema obtinuta peste blatul copt.

Pregatim mousse-ul de zmeura. Dizolvam jeleurile in 700 ml apa fiarta. Lasam jeleul sa se raceasca. Dam zmeura printr-un blender si o combinam apoi cu jeleul. Amestecam bine. Turnam mousse-ul obtinut peste crema.

Punem prajitura la frigider pentru cateva minute, astfel incat mousse-ul sa se ingroase. Acoperim cu crema ramasa. Deasupra punem cel de-al doilea aluat. Presaram zahar pudra deasupra.

Punem din nou prajitura la frigider pentru o ora, dupa care o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!

 

Pofta buna!

 

 Sursa