Remedii naturiste

Ceaiuri care curăță vezica urinară – Iată cum poți evita și elimina orice infecție

 

 

Ceaiuri care curăță vezica urinară – Iată cum poți evita și elimina orice infecție

 

Numită și Ministerul Rezervorului, vezica urinară este responsabilă de stocarea și se excreția fluidelor reziduale și este implicată în transformarea acestor fluide în vederea formării urinei. Această funcție de transformare a fluidelor depinde de energia rinichilor: dacă această energie este scăzută din cauza toxinelor, atunci vezicii urinare îi va lipsi energia necesară transformării și apar simptome precum incontinența urinară și urinarea frecventă.

Dacă vezica urinară nu este curată, se creează condiții pentru apariția cistitei, o infecție care afectează mai ales femeile pentru că, pe de-o parte, uretra este mai scurtă decât în cazul bărbaților și, pe de altă parte, orificiul uretral este situat în apropierea celui anal, populat de bacterii și fungi care pot determina modificări în funcționarea normală.

Cum se pot preveni infecțiile urinare?

În primul rând, printr-o igienă riguroasă a zonei genitale. Ștergerea trebuie să se facă din față în spate pentru a evita răspândirea bacteriilor din zona anusului spre uretră. De asemenea, urinarea înainte și după contactul sexual și păstrarea igienei stricte, evitarea folosirii diafragmei sau a spermicidelor, folosirea prezervativului și a unui lubrifiant ușor și natural sunt de asemenea importante.

Hidratarea corspunzătoare, 30-50 ml apă / kg / zi) cu apă pură și biologic activă, compatibilă cu celula umană este importantă pentru a asigura o funcționare corespunzătoare a rinichilor. Hidratarea și curele cu ceaiuri din plante calmează disconfortul provocat de cistită.

Iată o listă cu ceaiuri care curăță vezica urinară

Frunze de merișor: au proprietăți antiseptice, diuretice și stimulează activitatea rinichilor și vezicii urinare. Se prepară o infuzie din care se beau câte 3 căni pe zi.

Coada calului: este tuil în retenția urinară și se poate consuma sub formă de infuzie sau se pot face băi de șezut.

Coada șoricelului: are acțiune antiinflamatoare și este un dezinfectant puternic. Se poate administra sub formă de infuzie sau se pot face băi de șezut.

Urzica: are acțiune detozifiantă

Flori de soc: diuretic și antiseptic

Muguri de pin: au acțiune emolientă și dezinfectantă

Teci de fasole: acțiune antispastică și diuretică. Se poate prepara un decoct din care se beau 2-3 căni pe zi.

Boabe de ienupăr: sunt antiseptice și diuretice. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de boabe la 250 ml de apă și se bea 1 cană pe zi.

Frunze de dafin: este un antidot împotriva bacteriei care provoacă cistita. Se face o infuzie din 1-2 lingurițe de plantă uscată la 200 ml de apă și se beau 2-3 căni pe zi.

Nalbă mare: atât florile cât și frunzele și rădăcina contribuie la refacerea epitetului renal. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de flori și frunze la 250 ml de apă și se beau 1-2 căni pe zi. De asemenea, se poate face și macerat la rece dintr-o lingură de rădăcină la 250 ml de apă (se lasă la infuzat timp de 2-3 ore) care se bea pe parcursul unei zile.

Acțiunea acestor ceaiuri se poate potenta cu adăugarea bicarbonatului de sodiu.

Alte remedii naturale pentru cistită:

Lămâia: ziua se poate începe cu zeama de la 1 lămâie dizolvată într-un pahar cu apă pură și călduță.

Propolisul: întărește musculatura vezicii urinare. Cura durează 6-8 săptămâni, timp în care se administrează 40 de picături de tinctură de propolis de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Ca întreținere, se pot lua în continuare 30 de picături înainte de culcare.

Tinctura de brânca ursului: întărește musculatura vezicii urinare, stimulează imunitatea și circulația. Cura durează 40 de zile în care se ia 1 linguriță de 3-4 ori pe zi, dizolvată în 50 ml apă.

Decoct de pătrunjel: într-un litru de apă se fierb 250 grame de rădăcină curată și tocată de pătrunjel până apa scade la jumătate. Se strecoară și se bea în timpul zilei, în trei reprize și pe stomacul gol. În ziua respectivă nu se consumă decât apă și ceaiuri, fără mâncare solidă.

Suc de spanac: pentru mărirea diurezei se consumă 500 ml pe zi. Face minuni în atonia vezicii și a cistitei.

Puteți alege orice metodă sau combinație care credeți că vi se potrivește însă, indiferent de alegerea făcută, rețineți că pentru a menține sănătatea vezicii urinare, sunt foarte importante următoarele lucruri: hidratarea corespunzătoare și dieta alimentară bogată în alimente naturale.

 

 Sursă