Checuri

Cea mai suculentă prăjitură cu mere si sos de caramel– mai gustoasă decât checul

 

 

Cea mai suculentă prăjitură cu mere si sos de caramel– mai gustoasă decât checul

 

 

Vă prezentăm o rețetă rapidă de prăjitură cu mere și sos de caramel. Acestă prăjitură este pufoasă și totodată are textura de budincă. Aveți nevoie de doar 15 minute pentru a pregăti aluatul, de restul se ocupă cuptorul! Este perfect pentru zilele în care nu dispuneți de suficient timp pentru a găti.

Ingrediente:

1 kg Mere
180 ml Lapte
3 bucăți Ouă
150 g Făină
50 g Zahăr brun
40 ml Unt topit
3 linguri Sos de caramel
1 lingură Praf de copt
1/2 linguriță Sare

 Decor

15 g Unt pentru uns tava
1 lingură Sos de caramel

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul brun. Adăugați untul topit și răcit, untul topit, făina, praful de copt, sarea și 2 linguri de sos de caramel, Amestecați până obțineți un amestec omogen. La final adăugați laptele și amestecați din nou.
  2. Curățați merele de coajă și cotor. Tăiați merele curățate semi-rondele subțiri, le puneți în bolul cu aluat și amestecați bine. Turnați amestecul obținut într-o tavă cu diametrul (20 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.
  3. Nivelați bine și distribuiți pe toată suprafața cu 1 lingură de sos de caramel. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 55- 60 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească, apoi o decorați cu sos de caramel și o puteți porționa.
  4. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!