Aperitive si Gustari

Dovlecel cu ciuperci în maioneză: un aperitiv regal pentru iarnă

 

 

Dovlecel cu ciuperci în maioneză: un aperitiv regal pentru iarnă

 

Un aperitiv foarte gustos și original pe care îl poți face pentru utilizare ulterioară chiar acum și iarna ai timp doar să deschizi borcanele dintr-un astfel de preparat regal de șampioane și dovlecei.

 

Ingrediente:

  • dovlecel, 1,5 kg;
  • ciupițe și ceapă 500 g fiecare;
  • maioneză, 200 g;
  • oțet de masă 9%, 2 linguri;
  • usturoi, 6 catei;
  • sare, 2 linguri;
  • piper, 1\3 linguriță;
  • patrunjel, un buchet mic;
  • ulei vegetal, aproximativ 120 ml.

 

Mod de preparare:

Curățați dovlecelul și tăiați-i cubulețe mici.

Taiem si ceapa cubulete.

Tăiem șampioanele.

Prăjiți dovlecelul până se rumenesc și lăsați deoparte să se răcească.

Prăjiți ciupercile într-o tigaie uscată până când lichidul se evaporă.

Prăjiți ceapa până devine aurie.

Se amestecă toate produsele, se adaugă usturoi ras, maioneza și oțet, se amestecă, se adaugă ierburi și se amestecă.

Puneți amestecul în borcane curate și acoperiți cu capace.

Așezați borcanele într-o cratiță pe un prosop și turnați apă caldă până la jumatatea borcanelor.

Din momentul in care apa fierbe in tigaie se sterilizeaza 20 de minute.

Înșurubați capacele și întoarceți borcanele, acoperiți până se răcesc.

Depozitam conserve la subsol.

Aperitivul iese pur și simplu regal, așa că după acest lot, asigurați-vă că îl încercați și veți face imediat un al doilea tur, pentru ca iarna să aveți cu ce să vă răsfățați.

 

Pofta buna!

 

Sursa