Fripturi si Gratare

Cea mai gustoasă marinadă pentru pui. Obțineți un grătar pe cinste care o să vă încânte prin gust extraordinar și aromă nemaipomenită!

 

 

Cea mai gustoasă marinadă pentru pui. Obțineți un grătar pe cinste care o să vă încânte prin gust extraordinar și aromă nemaipomenită!

 

Ce poate fi mai gustos decât carnea preparată la grătar? Fiecare iubitor de frigărui știe că succesul preparării acestora depinde de marinada potrivită. Astăzi vă oferim rețeta celei mai gustoase marinade pentru pui. Această marinadă va proteja carnea de ardere, va menține tot sucul în interior și va oferi un gust foarte gingaș și aromat. Frigăruile de pui vor căpăta o aromă extraordinară, iar gustul cărnii va deveni intens și original. Carnea de pui marinată este foarte moale, gingașă și suculentă.

 

Ingrediente: 

-1 kg de carne de pui

-1/2 pahar de zer (chefir, lapte bătut, lapte acru)

-1/2 linguriță de praf de usturoi

-1/4 linguriță de piper roșu măcinat (chili)

-1/4 linguriță de piper negru măcinat

-1/2 linguriță de curry

-1 linguriță de boia dulce

-1/4 linguriță de sare

 

Mod de preparare:

1. Dacă doriți să marinați un pui întreg, atunci e preferabil să-l marinați cu o seară înainte.

2. Dacă folosiți aripioare sau file de pui, atunci lăsați-le la marinat timp de o oră. Pulpele superioare și cele inferioare necesită mai mult timp de marinare, de la 2 ore până la 4 ore.

3. Pregătiți bolul pentru marinarea cărnii.

4. Turnați zerul sau orice produs lactat fermentat, cum ar fi: chefir, lapte bătut, lapte acru sau iaurt natural.

5. Un lucru foarte important pentru prepararea marinadei este alegerea vasului. Trebuie să marinați carnea într-un vas care nu se oxidează, cum ar fi cel emailat, de sticlă și ceramică, vasele speciale din plastic sau cele din oțel inoxidabil.

6. Nu trebuie să marinați carnea în vase de aluminiu, deoarece se va oxida și va oferi frigăruilor un gust neplăcut.

7. Adăugați în bol sarea și toate condimentele.

8. Puteți adăuga condimente după gust în funcție de preferințe și cât de picantă doriți să fie mâncarea.

9. Piperul negru este un condiment universal, pe care îl adăugăm în fiecare mâncare. Ardeiul chili este foarte picant și trebuie adăugat cu moderație: cu cât veți folosi mai mult, cu atât mai picantă va fi mâncarea.

10. Cele mai potrivite ierburi aromatice pentru pui sunt: salvia, menta, maghiranul, cimbrul, busuiocul și rozmarinul. Puteți folosi doar un singur gust intens sau puteți crea o combinație originală din toate ierburile. Toate ierburile se combină excelent cu coriandru și ghimbir, care, fără îndoială, vor îmbogăți gustul puiului.

11. Turmericul oferă puiul un gust foarte interesant: trebuie să-l adăugați în marinadă într-o cantitate foarte mare. Acesta va oferi de asemenea o crustă aurie.

12. Amestecați bine toate ingredientele.

13. La dorință puteți adăuga în marinadă o linguriță cu vârf de muștar boabe.

14. Puneți puiul în marinada obținută. Puteți amesteca carnea cu mâinile, ca să se îmbibe marinada mai bine. Apoi puneți o greutate peste carne (am folosit o farfurie cu un borcan cu apă) și lăsați să se marineze timp de cel puțin 3 ore.

15. Ca să se îmbibe puiul mai bine cu marinadă, e preferabil să-l preparați de cu seară și să-l dați la frigider peste noapte.

16. Frigăruile se combină perfect cu sosul de soia. Pentru prepararea acestuia veți avea nevoie de: maioneză, sos de soia, usturoi și piper negru măcinat (la dorință).  Proporțiile de sos de soia și maioneză sunt de 1:3. Amestecați bine și adăugați usturoi și piper după gust.

Pofta buna!

 

Sursa