Sfaturi utile

Cea mai bună soluție împotriva țânțarilor. Vestea bună? Se poate aplica și pe piele

 

 

 

Dacă și tu ești o persoană care se sperie foarte mult atunci când vede un gândac de bucătărie, atunci soluția de mai jos va fi cu siguranță pe placul tău și te va ajuta să scapi definitiv de aceste insecte.

Mai ales în timpul verii, atunci când este foarte cald, gândacii tind să se înmulțească. Iar dacă locuiești la un bloc care are ghena în interiorul blocului, riscul de a avea gândaci în interior este foarte mare.

Multe persoane încearcă să scape de ei cu ajutorul unor substanțe, însă multe dintre ele sunt chimice și nu te scapă decât parțial de gândaci. Iar dacă ai și animale de companie, trebuie să fii extrem de atent pentru ca acestea să nu atingă substanțele cu care dai prin casă. Mai mult decât atât, unele soluții conțin substanțe cancerigene, așa că ar trebui să fie folosite cu multă precauție.

De asemenea, vara este sezonul preferat al țânțarilor, care își fac victime printre persoanele cu pielea mai sensibilă. Copiii și bătrânii sunt alegerile preferate ale țânțarilor.

În cazul în care vrei să scapi de gândaci și de țânțari, nu este deloc nevoie de soluții repelente și nocive pentru mediu. Poți încerca o soluție naturală și foarte puternică. Este complet biodegradabilă, iar plantele, animalele și oamenii nu vor avea de suferit. În numai câteva ore, vei observa că aceste insecte dispar. Pur și simplu nu suportă ingredientele din acest amestec, iar casa ta va fi curată din nou.

Iată de ce ai nevoie:

– oțet alb de 9 grade – 1/2 cană

– șampon – 1/2 cană

-ulei vegetal – 1/2 cană.

Amestecul se poate folosi și pe piele, împotriva țânțarilor și a căpușelor

Se amestecă aceste trei ingrediente și se pun într-o sticlă cu pulverizator. Se agită foarte bine, apoi se pulverizează pe rafturile dulapurilor din casă, pe dulapurile din bucătărie. De asemenea, nu uita să aplici și pe lângă uși și prin colțuri, pe oriunde crezi că gândacii și țânțarii se pot ascunde.

În cazul în care intenționezi să mergi în aer liber, poți aplica această soluție în siguranță și pe piele, iar loțiunea va fi respingătoare pentru țânțari și pentru căpușe.

 

Sursa: Sufletul Romaniei