Placinte si Rulade

Ruladă de zmeură – un desert delicios

 

 

Ruladă de zmeură – un desert delicios

 

Rulada de zmeura este preferata mea. O prepar de fiecare data cand imi este pofta de ceva dulce. Rulada de zmeura are un blat pufos si moale. Incearca si tu reteta mea si bucura-te de un desert delicios in fiecare zi.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 5 oua,
  • 125 gr zahar
  • 125 gr faina de grau
  • Jumatate lingurita praf de copt

pentru crema de zmeura:

  • 200 gr crema de branza,
  • 200 gr iaurt de zmeura
  • 500 gr zmeura – plus cateva pentru decor
  • 4 lingurite gelatina,
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1/3 pahar cu apa
  • 100 gr ciocolata si
  • 4 linguri smantana pentru frisca

 

Mod de preparare:

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o masa pufoasa. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in amestecul de oua. Se amesteca cu o lingura de lemn pana se combina toate ingredientele.

Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15 minute. Cand blatul este gata, se scoate din cuptor si se pune pe o carpa presarata cu putin zahar.

Se lasa deoparte pana se raceste. Intr-un bol se amesteca crema de branza, iaurtul, 400 gr zmeura si zaharul pudra. Se aemsteca pana se obtine o crema neteda.

Se toarna 1/3 pahar cu apa rece peste gelatina si se lasa 3-4 minute deoparte pana se umfla. Dupa ce trec cele 4 minute, se pune gelatina in cuptorul cu microunde pentru aproximativ 20 de minute. Cand se scoate din cuptor se amesteca si se adauga, cat inca este cald, in bolul cu crema.

Lasam cateva minute crema deoparte, apoi ne intoarcem la blatul de rulada. Intindem crema pe el, adaugam 100 gr zmeura si rulam aluatul formand o rulada. Invelim rulada in folie de aluminiu si o bagam la frigider pana se solidifica complet, timp de aproximativ 2 ore.

Dupa ce au trecut cele doua ore se taie ciocolata in bucatele si se pune intr-un bol, impreuna cu smantana pentru frisca. Se baga bolul in cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde. In acest timp ciocolata se va topi complet, iar glazura obtinuta se va turna peste rulada. Se adauga restul de zmeura deasupra. Rulada este gata, deci o poti taia.

 

Pofta buna!

 

 Sursă