Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Ce NU este bine să faci în Ajun de Revelion și pe 1 ianuarie!

 

 

 

 

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au ținut cont de superstițiile legate de Ajunul Revelionului dar și de prima zi din an. Iată ce nu aveți voie să faceți sub nici o formă, pentru a vă merge bine.

Nu măturați în Ajun, pentru că alungați bogăția

Bătrânii spun că niciodată în Ajun de Revelion nu trebuie să măture nimeni pentru că va alunga sporul casei. De asemenea, nu e bine să scoateți absolut nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru că se aruncă și prosperitatea. Totodată, nu e indicat să dați lucruri în Ajun de Noul an pentru că veți avea casa goală.

Cine spală rufe, va avea parte de rău tot anul, iar cine va folosi foarfecele, se spune că își va tăia bunăstarea și iubirea. De asemenea, se spune că persoana care va cheltui bani în Ajun de Anul Nou sau în prima zi, va duce lipsa acestora tot anul.

Tot tradiția spune că nu e bine să intrați în noul an cu datorii, pentru că veți avea de dat bani tot anul. Mai mult, în noaptea de Anul Nou nimeni nu au voie sa doarmă, iar cine nu rezistă, va fi somnoros tot anul. O altă datină spune că în Ajunul Anului Nou trebuie să ai mereu în buzunar câteva boabe de grâu, pentru a fi ferit de foamete tot anul.

 

Sursa : Secretele.com