Sfaturi utile

Ce indică părul cărunt despre sănătatea organismului tau!

 

 

 

 

Părul alb este asociat în general cu vârsta înaintată, dar nu numai trecerea anilor determină încărunţirea părului. Mai ales când apare în tinereţe, încărunţirea părului este mai degrabă un semn că organismul nu funcţionează în parametri optimi.

În continuare îţi vom prezenta principalele probleme de sănătate pe care poate să le indice albirea prematură a părului, dar haide să vedem întâi care este mecanismul fiziologic prin care părul îşi pierde culoarea naturală.

La fel ca şi pielea, foliculii piloşi conţin melanină, un pigment natural al corpului. Încărunţirea este un proces mai complex, dar care se află în strânsă legătură cu reducerea bruscă sau treptată a acestui pigment.

Deşi nu s-a identificat încă nicio legătură directă între vârstă şi apariţia firelor albe, dermatologii susţin că există totuşi o corelaţie, demonstrată de observaţiile empirice: în medie, la vârsta de 50 de ani, 50% din populaţie are fire albe în proporţie de 50%. Mulţi oameni încep să încărunţească devreme, şi îşi pierd culoarea naturală a părului într-o proporţie mai mare de 50% înainte să împlinească vârsta de 50 de ani.

Potrivit statisticilor, caucazienii încărunţesc vizibil în preajma vârstei de 35 de ani, asiaticii pe la 40 de ani, iar persoanele de culoare pe la 45 de ani. Apariţia firelor albe mai devreme de aceste praguri de vârstă poate semnala nereguli în organism.

 

Imagine similară

 

Sursa: Secretele