Remedii naturiste

Ce este DETOXIFIEREA VAGINALĂ. Metoda coreeană. Toate femeile trebuie să știe asta! Medicii atrag atenția

 

 

 

Multe din afecțiunile intime pot fi prevenite prin igiena făcută corect. Detoxifierea vaginală ține departe infecțiile vaginale. Acest organ, ca oricare altul, este expus zi de zi la tot felul de factori care duc la îmbolnăvire.

 

Totul despre detoxifierea vaginală. Metoda coreeană

Un tratament vechi din Coreea, încercat de sute sau chiar mii de femei, poate curăța organul reproducător feminin în integralitate de bacterii și microbi. Femile trebuie să se așeze deasupra unui vas cu apă fierbinte infuzat cu uleiuri esențiale care curăță infecțiile. Aburul dilată vasele de sânge și îmbunătățește circulația acestuia. Mai mult, relaxează mușchii pelvieni.

Printre plantele care pot fi folosite în acest tratament, puse la infuzat, se numără rozmarinul, pelinul și lavanda. Pelinul este o plantă cu puternice proprietăți anti-bacteriene, anti-virale și e folosită pentru tratarea infecțiilor urinare, anexitelor și candidozei.

Rozmarinul este un antiseptic și purificator recomandat de specialiștii în medicina naturistă. Mai mult, această plantă contribuie la creșterea circulației sângelui în zona aparatului reproducător.

Cât despre lavandă, această plantă din care se fac numeroase ceaiuri, are un efect relaxant pentru întregul corp. Este bună pentru țesuturile vaginale și are proprietăți antispastice.

Aceste plante fierte într-un vas cu apă stimulează capacitatea de curățare a vaginului prin eliberarea aburilor. De asemenea, sunt eficiente în caz de țesut cicatrizant restant după epiziotomie sau alte intervenții, ori după ce piele a fost afectată de epilarea inghinală.

Tot despre igiena intimă la femei trebuie menționat că sunt de evitat dușurile vaginale, însă spălăturile trebuie făcute zilnic. Mai mult, spălăturile vaginale cu bicarbonat de sodiu au un efect benefic.

Sursa