Remedii naturiste

Cataplasme cu varză și tărâțe – Rețetă naturistă pentru dureri, umflături, puroi și blocaje limfatice

 

 

Cataplasme cu varză și tărâțe – Rețetă naturistă pentru dureri, umflături, puroi și blocaje limfatice

 

 

Această rețetă este una din sumedenia de leacuri băbești care au rezistat de-a lungul timpului, fiind practicată încă și astăzi.

Încrederea în remedii naturale nu a slăbit. Din contră, pare să crească mai ales acum, în contextul amplorii pe care a luat-o industria farmaceutică.

Tot mai multe persoane aleg să se trateze naturist, cu ajutorul alimentelor și plantelor pe care le folosesc atât extern, cât și intern. Metoda des practicată în medicina tradițională sunt compresele și cataplasmele. Este important de știut că există o diferență între cele două.

Ce este cataplasma?

Cataplasma înseamnă aplicarea directă a unei plante, proaspete sau crude, pe piele. Compresa presupune aplicarea unui material, precum pânza de exemplu, înmuiat în prealabil într-un extract precum tinctură, ceai sau fiertură de plante.

Atât compresele, cât și cataplasmele și pudrele se folosesc doar pe durate scurte. De altfel, nici nu au o durată prea mare de valabilitate, așadar trebuie preparate întotdeauna proaspete și trebuie înlocuite în mod regulat.

Ele ajută în tratamentul mai multor afecțiuni externe, însă acționează și la nivel intern:

  • Artrită
  • Răni
  • Vânătăi
  • Entorse, luxații
  • Mastită
  • Infecții, furuncule, abcese
  • Dureri reumatice, musculare
  • Ulcere diabetice
  • Chisturi

Pe durata tratamentului, pacientul trebuie să stea nemișcat cel puțin 30 de minute. Pentru rezultate bune, se aplică de mai multe ori pe zi.

Cele mai utilizate plante în prepararea cataplasmelor sunt ceapa, varza și brusturele.

Cataplasmă cu varză și tărâțe – Recomandat de doctorul în științe biologice Gheorghe Mohan

  • 1 varză medie de 500 grame
  • Apă
  • Tărâțe
  • 2 cepe

Se toacă mărunt cepele și varză și se pun la fiert în puțină apă până se înmoaie, moment în care se adaugă și tărâțele, cât să se obțină o pastă moale. Pasta astfel obținută se întinde pe o bucată de pânză care se aplică pe regiunea afectată.

În ce boli ajută?

Conform autorului, această cataplasmă are bune efecte în nevralgii, lumbago și afecțiuni ale vezicii urinare. Aplicările externe cu foi de varză crudă stimulează circulația locală și elimină congestia limfatică, scăzând astfel inflamația sau umflătura prezentă. De asemenea, trag afară toxinele și puroiul din corp.

Alte indicații terapeutice

  • Amigdalită
  • Tumori
  • Dureri articulare
  • Infecții pectorale
  • Umflături în jurul articulațiilor
  • Mastită
  • Sâni umflați din cauza alăptării, sâni crăpați
  • Blocaje limfatice
  • Sciatică
  • Cangrene
  • Furuncule
  • Abcese
  • Nevralgii
  • Dureri musculare
  • Dureri nervoase
  • Arsuri
  • Amigdalită
  • Infecții ale pielii
  • Mușcături de insecte
  • Acnee
  • Diaree
  • Varice
  • Pleurezie
  • Afecțiuni ale vezicii urinare
  • Dureri intestinale
  • Crize de ficat
  • Dizenterie
  • Erupții ale pielii
  • Eczeme
  • Hemoroizi

 

Frunze de varză pentru genunchi și articulații dureroase

În trecut, frunzele de varză erau numite medicamente slabe, dar în realitate, toată lumea ar trebui să fie conștientă de efectele acestei legume ieftine. Când cumpărați varză – nu utilizați primele frunze exterioare.

Frunzele de varză sunt utilizate pentru a trata umflarea, pielea deteriorată și durerile articulare reumatice.

Frunzele de varză sunt bogate în vitamine, fitonutrienți, antociani și glutamină, care au puternice proprietăți antiinflamatorii.

Datorită acestor proprietăți, acestea sunt un remediu natural foarte valoros pentru durerile articulațiilor genunchiului, gleznei sau degetelor.

Acestea ajută chiar și pacienții cu boli cronice articulare, cum ar fi reumatismul, artrita sau guta, pentru care tratamentul convențional nu ajută. Cel mai bun mod de a folosi frunzele de varză este să înfășurați.

Folie terapeutică pentru durerile articulare

Separați frunzele superioare ale varzei.

Lăsați apa să fiarbă în oală când fierbe, puneți frunzele de varză în ea, astfel încât să fie scufundate.

Acoperiți apoi cu un capac și lăsați-i să gătească aproximativ 2 minute. Frunzele ar trebui să se înmoaie.

Acum trebuie să scoateți frunzele din oală.

Apoi așezați frunzele de varză pe genunchi și înfășurați-le în tifon sau pânză.

În cele din urmă, înfășurați cu folie alimentară.

Se lasă peste noapte (sau se păstrează cel puțin 3 ore).

Sursa