Retete de Mancaruri

Carne de pui cu cartofi, la cuptor – un deliciu! Familia va fi încântată!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de ciocănele delicioase pui, coapte cu cartofi. Deși pare a fi un fel de mâncare mult prea simplu, acesta vă va surprinde cu un gust intens și aromă irezistibilă. Acesta se prepară foarte simplu, fiind numai bun pentru zilele în care nu dispuneți de suficient timp pentru a găti. Este o cină perfectă pentru întreaga familie.

Ingrediente:

-6 ciocănele de pui

-1 kg de cartofi

-250 g de smântână

-2 căței de usturoi

-300 g de cașcaval

-ierburi aromate

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

 

Mod de preparare:

1. Frecați carnea de pui cu sare, piper negru măcinat și ierburi aromate. Așezați-o într-un bol.

2. Adăugați în bol usturoiul presat și smântâna. Amestecați. Lăsați carnea să se marineze timp de 30 de minute.

3. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i rondele subțiri. Amestecați-i cu condimente după gust și așezați-i într-o formă de copt (preventiv unsă cu ulei).

4. Așezați carnea în forma cu cartofi. Acoperiți-o cu folie de aluminiu. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-200°C pentru 45 de minute.

5. Scoateți forma din cuptor și îndepărtați folia de aluminiu. Presărați carnea cu cașcaval ras și întoarceți-o la cuptor pentru încă 20 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

Sursa: Bucatarul