Desert

Prăjitură pufoasă Kinder – o combinație perfectă între blaturi de cacao și cremă delicioasă

 

 

Prăjitură pufoasă Kinder – o combinație perfectă între blaturi de cacao și cremă delicioasă

 

Inspirat de gustul clasic al prăjiturii Kinder și adaptat pentru a fi pregatit acasa, acest desert este perfect pentru orice moment al zilei. Usor de facut, aceasta prajitura combină un blat de ciocolată aerat cu o cremă fina si delicioasa.

 

Ingrediente:

necesare pentru blat (30*40 cm):

  • 5 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 25 g pudră de cacao
  • 40 ml apă
  • 8 g zahăr vanilat
  • un vârf de sare

Mod de preparare:

Bat ouăle cu zahărul timp de 10-12 minute.

La sfârșit, adaug zahăr vanilat sau vanilie și sare. Folosesc zahăr cu vanilie naturală, de aceea este mai inchis la culoare.

Compozitia de ouă trebuie să fie pufoasă, stabilă, să cadă de pe teluri „fasii” și să rămână pe suprafață.

Amestec făina cu pudra de cacao, este alcalinizată, astfel blatul iese mai închis la culoare, mai ciocolatiu.

Cern în compozitia bătută în două etape. Amestec cu grijă cu o spatulă. Amestec o lingură de aluat cu apă si o torn înapoi, amestecând din nou.

Transfer aluatul de blat pe o tava tapetata cu hârtie de copt si ung în plus cu ulei.

Nivelez. Coc blatul la 180 °C timp de 12…15 minute.

Tai blatul în două jumătăți. Pun un blat pe o tavă sau placă, deasupra pun o formă detașabilă dreptunghiulară (tapetez marginile cu hartie de copt).

Puteți folosi pur și simplu o formă de mărimea potrivită sau face un cadru din folie împăturită de câteva ori.

Ingrediente:

pentru crema:

  • 400 g smântână 33-35%
  • 100 ml lapte
  • 75 g miere
  • 125 g ciocolată albă
  • vanilie sau 8 g zahăr vanilat
  • 10 g gelatină + 50 ml apă

Mod de preparare:

Hidratez gelatina în apă și o las să se umfle.

Adaug vanilie (folosesc zahăr pudră cu vanilie) în smântână foarte rece și bat până devine ferma.

Încălzesc laptele aproape de fierbere, torn în ciocolată și amestec dupa care adaug miere.

Transfer gelatina umflată într-o cratiță și încălzesc până când gelatina devine lichidă.

Torn în amestecul de ciocolată si amestec. Ar trebui să fie un amestec omogen dupa care las să se răcească.

Încorporez smântâna bătută. Pun crema gata pe un blat, nivelând. Pun al doilea blat deasupra.

Acopăr tortul și îl pun în frigider; poate fi lăsat așa sau acoperit cu glazură.

Ingrediente:

pentru glazura:

  • 80 g smântână 33-35%
  • 80 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Încălzesc smântâna, aproape de fierbere dupa care o pun în ciocolată, las 1 minut și amestec. Puteți folosi ciocolată obișnuită.

Ornez prajitura. Fac un model deasupra cu o spatulă. Pun tortul în frigider pentru 6 ore.

Înainte de a tăia prajitura în bucăți, recomand să încălziți cuțitul în apă caldă.

Am făcut 12 porții, pentru 12 persoane. Prajitura Kinder cântărește 1 kg 500 g, are 5 cm înălțime, mărime 28 * 18 cm.

 

Pofta buna!

 

Sursă