Credinta

Ca să aveți noroc nu vă căsătoriți în ziua de naștere a unuia dintre miri… Nu vă merge bine!

 

 

 

 

Urmează să vă căsătoriți? Ca să aveți noroc în mariaj și totul să vă meargă din plin, țineți cont de următoarele sfaturi.

Un nu hotărât legării destinelor în luna mai

Superstiția că mirii nu trebuie să se căsătorească în luna mai nu este doar a românilor, ci este cunoscută în întreaga lume. Dacă un vechi proverb irlandez spune despre cine se căsătorește în luna mai că va regreta toată viața, rușii cred că așa cum se scutură florile în luna mai așa se vor scutura și petalele iubirii mirilor.

În ceea ce-i privește pe români, sunt convinși că cine își unește destinele în această lună, se va despărți în scurt timp, iar unul dintre miri va avea parte de o nouă căsătorie. Mai mult, se crede că în luna mai spiritele pământului ies la suprafață, iar ielele care cântă și dansează le vor lua mințile bărbaților care se vor lăsa fermecați de acestea.

Nu se fac cununii religioase în post și în zilele de post

De asemenea, potrivit canoanelor bisericești, nu se fac nunți în Săptămâna Albă, Postul Paștelui, Săptămâna Luminată, Duminica Rusaliilor, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului, Postul Crăciunului, între Crăciun și Bobotează și în orice zi de post.

Căsătoria nu va fi una fericită nici dacă cei doi își unesc destinele de ziua de naștere a unuia dintre miri, dacă mireasa are bijuterii aplicate pe rochie, dacă a probat voalul înainte de nuntă sau dacă exersează semnătura noului nume înainte de a deveni cel oficial.

 

Sursa: Secretele