Povesti de viata

Bunica pe linia materna este cel mai important om din viata unui copil. Legătura genetică si explicatia specialistilor

 

 

 

 

„Bunica” este un cuvânt magic! Câte amintiri plăcute sunt legate de acest cuvânt! Cele mai gustoase clătite, somn dulce, bucuria întâlnirii, aventurile de vară de neuitat și multe multe alte lucruri deosebite ne leagă de scumpele noastre bunicuțe.

Bunicele se asociază cu poveștile, vara, bunătate, blândețe, prăjituri gustoase și dulceață.
Îmi iubesc foarte mult bunicile, iar fiica mea pe ale ei. Însă paradox: nu știu care este motivul, dar seamăn mai mult cu bunica pe linie maternă, nu cu tata, nu cu mama, dar anume cu ea, atât la exterior, cât și la caracter. Interesant, dar fiica mea, la fel, nu seamănă nici cu mine, nici cu tatăl ei sau cu mama tatălui, dar anume cu mama mea scrie uti24.ro

Am observat acest lucru într-o discuție cu prietena mea. La ea este aceeași situație. Fiul ei la caracter este leit mama ei. Recent am aflat că acest paradox are o explicație științifică.
Legătura genetică
Anume bunica pe linie maternă joacă un rol important în viața copilului. Ea nu doar îi transmite cunoștințele, experiența necesară, dar îi și dăruiește dragoste, căldură și grijă. Legătura este mult mai profundă.

Savanții au remarcat faptul că legătura se formează la nivel de gene!

„Un fapt știut: copiii moștenesc potențialul genetic nu de la părinți, dar de la bunei, la fel cum părinții au primit ADN-ul lor de la buneii lor. De aceea, deseori se întâmplă ca copiii noștri să semene cu rudele noastre decedate”, a menționat unul din specialiștii în inginerie genetică.

De asemenea, specialiștii menționează că o mare parte din informația genetică copii o primesc de bunicile de pe linie maternă!

Desigur, totul este relativ și fiecare familie este unică. Copilul poate să semene foarte mult cu bunica de pe linia paternă. Când este vorba de genetică este destul de greu să ghicești desfășurarea evenimentelor.

Prin urmare, toți părinții trebuie să știe ce rol important îl joacă rudele lor în soarta copilului și ceea ce se numește astăzi „intelect emoțional”.
Specialiștii afirmă că: „Emoțiile pe care le-a simțit bunica în timpul sarcinii sale, pot influența dezvoltarea copilului fiicei ei. Este important de înțeles că familia este un organism întreg, unde toate membrele sunt strâns legate între ele. Toate luate împreună, genele și starea de bine, pe care le vedem în noi înșine, transmitem copiilor și nepoților bolile și obiceiurile negative și dependența.”

Din acest motiv nu trebuie să aveți o atitudine neglijentă față de sănătatea dvs. În acest fel, nu vă dăunați doar dvs., dar și viitoarelor generații, iar aceasta este cea mai mare iresponsabilitate.

De aceea, vă rog să aveți grijă de dvs. și vor avea de câștigat nepoții dvs.!

Fiecare dintre noi se bucură de fiecare reîntâlnire cu buneii, de timpul petrecut împreună și de bunele deprinderi pe care le-am învățat de la ei.

Aveți grijă de cei dragi, încălziți-i cu căldura inimilor voastre, dăruiți-le dragoste și fie ca toți cei dimprejur să fie fericiți.

 

Sursa: poatenustiai