Ingrediente:
Pentru blat
– 2 lingurițe rase de bicarbonat de sodiu
– 250 grame de zahăr
– 250 mililitri de iaurt
– 1 pahar de dulceață
– 2 ouă
– 2 pahare de făină
Pentru cremă:
– 1 pahar de zahăr
– 500 mililitri de smântână
Mod de preparare:
Prepararea blatului.
Pregatim un bol in care vom bate ouale cu zaharul.
Punem dulceata si iaurtul dupa care adaugam bicarbonatul de sodiu si faina.
Apoi amestecam bine aluatul.
Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie de copt si turnam 1/2 din aluat.
Bagam tava cu aluat sa se coaca la temperatura de 180 de grade celsius.
Cu al doilea blat procedam la fel.
Cand sunt gata, taiem in jumatate ambele blaturi.
Prepararea cremei:
Intr-un bol batem smantana cu zaharul, iar apoi ungem fiecare blat in parte.
La final decoram tortul dupa gust, si il bagam la rece pentru a se imbiba.
Pofta buna!