Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Biscuiti de Crăciun cu zahăr brun

 

 

BISCUIȚI DE CRĂCIUN CU ZAHĂR BRUN

 

 

Acești biscuiți au puține ingrediente, de aceea este important ca ele să fie de bună calitate. Este de preferat să folosiți unt nesărat cu conținut mai mare de grăsime și zahăr brun fin. Puteți folosi orice forme de biscuiți, dar cum Crăciunul se apropie, am găsit forme de brăduți, moși crăciuni și steluțe și am decorat biscuiții cu glazură de zahăr colorată.

 

Ingrediente:

  • 225 g unt la temperatura camerei
  • 140 g zahăr brun
  • 1 linguriță aromă vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 260 g făină
  • 1/4 linguriță sarenal

 

Mod de preparare:

Untul se taie cubulețe, se amestecă cu zahărul și se bate cu mixerul 2,3 minute până devine pufos. Adăugați vanilia și amestecați. Se adaugă făina și se amestecă ușor până se incorporează bine.

Aluatul se împarte în 2 bucăți egale. Se formează două discuri de 2 cm grosime și se lasă la frigider până se întăresc, cca. 1 oră. Se întinde o foaie de cam 1/2 cm grosime și se taie cu ajutorul formelor de biscuți date puțin prin făină.

Biscuiții se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la frigider pentru 10,15 minute ca să se întărească și să nu-și piardă forma în cuptor.

Apoi se pun în cuptorul preîncălzit la 180C pentru 13-15 minute până s-au rumenit pe margini. După ce s-au răcit, am decorat biscuiții cu glazură de zahăr cu ajutorul creioanelor Dr. Oetker.

Acești biscuiți sunt o idee bună pentru un cadou de Moș Nicolae sau de Crăciun.

 

Poftă bună!

 

Sursa:Aventurile noastre